Το KOENIGSEGG ONE:1 Πέτα το γάντι στη Bugatti

Το KOENIGSEGG ONE:1 Πέτα το γάντι στη Bugatti

Το Koenigsegg One:1 πάει κι έρχεται εδώ και αρκετό καιρό και επιτέλους θα παρουσιαστεί επίσημα στη Γενεύη, ενώ ο ιδρυτής της εταιρείας Christian von Koenigsegg πως τα μόλις 6 που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη προπωληθεί.

Το τελευταίο μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πέρα από super συλλεκτικό το One:1 θα είναι και super γρήγορο, μιας και είναι πολύ πιθανό να σπάσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης τελικής που από το 2010 κατέχει, με 431,072 χλμ./ώρα, η Bugatti Veyron Super Sport.

Οι μηχανικοί της σουηδικής εταιρείας λένε πως το One:1 θεωρητικά θα μπορεί να αγγίξει τα 450 χλμ./ ώρα, στην πραγματικότητα όμως αυτό δύσκολα θα επιτευχθεί μιας και δεν υπάρχουν κατάλληλα λάστιχα. Παράλληλα υπολογίζουν πως το 0-400(!) θα ολοκληρώνεται σε περίπου 20 δεύτερα τη στιγμή που η Bugatti χρειάζεται 45.

Το ρεκόρ πάντως η Veyron το έχει πετύχει χωρίς τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 415 χλμ./ ώρα που έχουν τα κανονικά μοντέλα παραγωγής της, ενώ αν σας κίνησε το ενδιαφέρον η ονομασία One:1 δεν είναι τίποτα παραπάνω από την αναλογία κιλών ανά ίππο του super Koenigsegg. Το οποίο, μαζί με όλα τα υγρά (λάδια κ.λπ.) θα ζυγίζει 1.400 κιλά και ο V8 των 5.000 κυβικών του θα αποδίδει με τη βοήθεια 2 turbo 1.400 άλογα.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr