Κουμπί για ακινητοποίηση των αυτοκινήτων θέλει η αστυνομία

Κουμπί για ακινητοποίηση των αυτοκινήτων θέλει η αστυνομία

Οι καταδιώξεις των αυτοκινήτων των κακών από την αστυνομία είναι μεν εντυπωσιακές στις ταινίες αλλά στην καθημερινότητα εμπεριέχουν πάρα πολλούς κινδύνους.

Για αυτό υπάρχει μια σκέψη και ένα αίτημα των αστυνομικών αρχών, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, τα καινούργια μοντέλα να εξοπλίζονται με ένα ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει την ακινητοποίησή τους εξ αποστάσεως και με τηλεχειρισμό από τις αρχές με τη διακοπή της τροφοδοσίας καυσίμου τους. Αυτό βέβαια ακούγεται εντυπωσιακό και αποτελεσματικό, αλλά επί της ουσίας συνοδεύεται από πολλά ερωτηματικά. Για παράδειγμα πως θα μπορεί να προστατευθεί το όλο σύστημα από κακή χρήση; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα χρησιμοποιείται η δυνατότητα αυτή; Φανταστείτε μόνο τι έχει να γίνει αν κόψεις το καύσιμο σε ένα αυτοκίνητο που κινείται με 100 στην εθνική...

Πέρα πάντως από το ειδικό λογισμικό εξετάζεται και η λύση των «όπλων» που λειτουργούν ως πομποί συχνοτήτων και θα μπορούν να θέτουν εκτός λειτουργίας τα ηλεκτρονικά των αυτοκινήτων.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται λίγο πολύ επιστημονική φαντασία απλά σημειώστε πως στις ΗΠΑ οι αστυνομικοί ρίχνουν προς τα ύποπτα αυτοκίνητα με ειδικό όπλο έναν πομπό GPS και στη συνέχεια το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να τα παρακολουθούν. Από τον υπολογιστή.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr