Αν σας αρέσουν τα Hot Rod

Αν σας αρέσουν τα Hot Rod

Τα Hot Rod έχουν το δικό τους φανατικό κοινό στις ΗΠΑ και όχι μόνο και από αυτά το πιο διάσημο είναι το FordModel B Five Window Coupe, που κατασκευάστηκε μόνο το 1932 και συνολικά 71.829 φορές.

 

Προκειμένου λοιπόν να καλύψει τη ζήτηση για ανταλλακτικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο η Ford συνεργάζεται με την εταιρεία United Pacific, που κατασκευάζει σχεδόν όλα τα εξαρτήματα –και αυτά από ξύλοτου αμαξώματος- για να φτιάξει κανείς ένα Hot Rod που ενδεχόμενα να είναι καλύτερο από το γνήσιο, που έχει και 80+ χρονάκια στην πλάτη του. Μάλιστα ενδιαφέρον είναι ότι χρησιμοποιούνται οι εργαλειομηχανές του τότε, για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια.

Το μόνο θέμα εδώ είναι το σχεδόν. Κι αυτό γιατί η United Pacific κατασκευάζει τα πάντα εκτός από το πλαίσιο. Δηλαδή θα πρέπει να το έχεις ή κάπως να το βρεις για να προχωρήσεις. Το κακό είναι μεγάλο αν θέλεις ντε και καλά πλαίσιο από Model B και γίνεται πιο μικρό αν βάζεις νερό στο κρασί σου και είσαι ΟΚ και με κάτι άλλο, λιγότερο σπάνιο, που ταιριάζει.

Όσο για τον κινητήρα, αν δεν τον έχεις τον παίρνεις μέσω της Ford Restoration Parts. Αν ενδιαφέρεστε μπορείτε να ξεφυλλίσετε και τον αναλυτικό online κατάλογο των ανταλλακτικών, κάνοντας  κλικ ΕΔΩ.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: Carzine.gr