Νέα Mercedes S-Class Coupe: Αυτή είναι

Νέα Mercedes S-Class Coupe: Αυτή είναι

Αυτή είναι λοιπόν η διάδοχος της CL, το καινούργιο μεγάλο κουπέ της Mercedes, που όπως γράψαμε και χτες, ονομάζεται S-Class Coupe. Φυσικά οι εξωτερικές της διαστάσεις είναι μεγάλες (μήκος 5,027 μέτρα), εξίσου μεγάλο είναι και το μεταξόνιο των σχεδόν 3,0 μέτρων, ενώ το εσωτερικό, που πέρα από το ρολόι που εδώ έχει αφαιρεθεί είναι πανομοιότυπο με αυτό της S-Class.

Οι δύο πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους δύο ανεξάρτητες θέσεις με όλα τα κομφόρ που περιλαμβάνει η μακροσκελής λίστα εξοπλισμού.

Εξωτερικά η αισθητική ακολουθεί σε μεγάλο βαθμό το πρωτότυπο της Φρανκφούρτης, ενώ υπάρχουν αναφορές στο πράγματι σπορ στυλ της CLA. Η γκάμα ξεκινά με την S500 που κινείται από τον V8 βενζίνης των 4.700 κυβικών και των 455 ίππων (700 Nm), ενώ μέχρι να εμφανιστούν και άλλες εκδοχές το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στην S63 AMG με τον V8 των 5,5 λίτρων που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 593 ίππους και 900 Nm. Αξιοσημείωτα στοιχεία προαιρετικού εξοπλισμού είναι η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Magic Body Control (αυτή με το κλιπ με τις κότες) και ο συνδυασμών των φωτιστικών με 45 κρύσταλλούς Swarovski!

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr