Άνοιξε η γη και κατάπιε 8 CORVETTE

Άνοιξε η γη και κατάπιε 8 CORVETTE

Oι υπεύθυνοι του National Corvette Museum στο Κεντάκι το μόνο που δεν περίμεναν είναι ότι θα έχαναν αρκετά από τα εκθέματά τους γιατί άνοιξε μια τεράστια τρύπα στο έδαφος.

Κι όμως αυτό ακριβώς έγινε, ενώ τα πάντα ξεκίνησαν όταν ο υπεύθυνος του μουσείου ειδοποιήθηκε από την εταιρεία σεκιούριτι πως οι αισθητήρες κίνησης είχαν εντοπίσει μεγάλη δραστηριότητα σε μια από τις αίθουσες.

Φτάνοντας εκεί μαζί με αστυνομία και πυροσβεστική είδε κάτι που μάλλον δεν θα το ξεχάσει ποτέ στη ζωή του: ένας κρατήρας με διάμετρο 12 και βάθος 10 μέτρα είχε ρουφήξει κυριολεκτικά 8 από τα εκθέματα.

Πιο συγκεκριμένα μία μαύρη Corvette του 1952, ένα PPG Pace Car του 1984, την εκατομμυριοστή Corvette, που παράχθηκε το 1992, μία άλλη, κόκκινη Corvette επετειακή για τα 40 χρόνια του μοντέλου, μία Mallet Hammer Z06 του 2001, την Corvette με αύξοντα αριθμό 1.500.000 που κατασκευάστηκε το 2009, καθώς και μια ZR-1 Spyder του 1993 και μία ZR1 Blue Devil του 2009 που είχε δανείσει η GM στο μουσείο.

Το θετικό της ιστορίας είναι ότι η κατάρρευση αυτή έγινε σε ώρα εκτός λειτουργίας και έτσι δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ το μόνο αυτοκίνητο της αίθουσας που διασώθηκε ήταν μια Corvette του 1983.

Γενικά πάντως τέτοιου είδους φαινόμενα στην περιοχή που βρίσκεται στο National Corvette Museum δεν είναι καθημερινά αλλά δεν είναι και σπάνια, μιας και το υπέδαφος εκεί κρύβει πολλές υπόγειες σπηλιές.

Γιάννης Σκουφής
πηγή: carzine.gr