Η καινούργια Porsche 911 GT3 σε καυτές καταστάσεις

Η καινούργια Porsche 911 GT3 σε καυτές καταστάσεις

Καυτές καταστάσεις κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 5 περιπτώσεις ανάφλεξης του πανάκριβου super car –πρόκειται για την τελευταία γενιά με τον εσωτερικό κωδικό 991.

 

 Το τελευταίο περιστατικό φωτιάς σε Porsche 911 GT3 καταγράφηκε στην Ελβετία και σύμφωνα με τον οδηγό της ακούστηκαν κάποιοι περίεργοι θόρυβοι από τον κινητήρα κι έτσι αποφάσισε να βγει από τον αυτοκινητόδρομο Α1 και να σταματήσει. Μόλις κατέβηκε από τη GT3 και λίγο πριν αυτή τυλιχτεί στις φλόγες είδε διαρροή λαδιούκαι καπνό από τον 6κύλινδρο boxer.

Πριν μερικές εβδομάδες μια άλλη GT3 και μάλιστα ολοκαίνουργια με μόλις 60 χιλιόμετρα στο κοντέρ πήρε φωτιάκοντά στο Avellino, στην Ιταλία. Ο οδηγός διαπίστωσε πτώση της πίεσης λαδιού και μετά από δευτερόλεπτα έτρεχε για να γλιτώσει.

Έτσι και για την ώρα η Porsche αποφάσισε να διακόψει τις παραδόσεις 911 GT3 και προφανώς εξετάζει τα συμβάντα μέχρι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Και πάνω που νομίζαμε πως αυτά συμβαίνουν μόνο στις Ferrari, στις Lamborghini και στα Tesla… 

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: Carzine.gr