Το VW Scirocco ανανεώνεται και συνεχίζει

Το VW Scirocco ανανεώνεται και συνεχίζει

Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά το κουπέ της VW, το Scirocco έχει συμπληρώσει σχεδόν 6 χρόνια παρουσίας, οπότε μια σημαντική ανανέωσή του ήταν επιβεβλημένη, προκειμένου να εναρμονιστεί με τη νέα εικόνα των Volkswagen αλλά και για να γίνει και πιο οικονομικό.

Έτσι λοιπόν αλλάζουν οι προφυλακτήρες, οι προβολείς και τα πίσω φώτα που έγιναν LED, ενώ συνολικά το πίσω μέρος έχει αλλάξει ελαφρώς προκειμένου το Scirocco να δείχνει ακόμα πιο φαρδύ. Παράλληλα η 3η πόρτα ανοίγει μέσω του λογότυπου της μάρκας, ενώ οι στάνταρ ζάντες είναι πλέον 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό ο καινούργιος πίνακας οργάνων παραπέμπει στο Golf GTI, ενώ σα φόρος τιμής στο αρχέτυπο Scirocco που είχε παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης πριν από 40 χρόνια στο κέντρο του ταμπλό υπάρχουν πλέον στάνταρ τρία πρόσθετα όργανα, δύο για την πίεση του turbo και τη θερμοκρασία λαδιού και ένα χρονόμετρο.

Οι κινητήρες εμφανίζονται μέχρι και 19% πιο οικονομικοί, χάρη και στο σύστημα start stop που πλέον είναι στάνταρ, ενώ η βασική έκδοση εξακολουθεί να είναι η 1.4 TSI με τους 122 ίππους. Αυτή που καταργήθηκε είναι η 1.400 turbo των 160 ίππων και στη θέση της υπάρχει πλέον μια 2.0 TSI με 180. Στα 2.000 κυβικά υπάρχει και έκδοση με 220 ίππους (από το Golf GTI), ενώ το Scirocco R φτάνει τους 280. Παράλληλα υπάρχουν και δύο diesel 2.000 κυβικών με 150 και 184 ίππους αντίστοιχα, ενώ όλα τα σύνολα, εκτός από το βασικό των 1.400 κυβικών, είναι διαθέσιμα και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr