Πρεμιέρα για το ανοιχτό AUDI S3

Πρεμιέρα για το ανοιχτό AUDI S3

Από τη στιγμή που υπάρχει το Audi A3 Cabriolet ήταν πολύ απλά θέμα χρόνου πότε θα εμφανιζόταν και το αντίστοιχο S3, με τον τετρακύλινδρο των 2.000 κυβικών και των 300 ίππων.

Στη Γενεύη λοιπόν θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του πιο δυνατού μικρού ανοιχτού Audi, που πέρα από 300 άλογα έχει τόσο 380 Nm ροπής, όσο και τετρακίνηση, με αποτέλεσμα το 0-100 να ολοκληρώνεται σε μόλις 5,4 δεύτερα –παρά τα 1.620 κιλά του. Η τελική του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250, η ανάρτηση είναι πιο σπορ και χαμηλωμένη κατά 25 χιλιοστά, οι ζάντες είναι 18άρες και τα λάστιχα της διάστασης 225/40, τα δισκόφρενα έχουν μεγαλώσει στα 340 χιλιοστά, ενώ σε αντίθεση με ότι συμβαίνει με τα άλλα S3 εδώ η μόνη επιλογή είναι το αυτόματο κιβώτιο DSG με τις 6 σχέσεις.

Εξωτερικά το S3 Cabriolet ξεχωρίζει από το χρωμιωμένο περίγραμμα της μάσκας και τους παραδοσιακά ασημένιους καθρέφτες, καθώς και από τα διάφορα διακριτικά αεροδυναμικά στοιχεία του αμαξώματός του (π.χ. διαχύτης πίσω) σε συνδυασμό και με τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης. Στο εσωτερικό οι βασικές διαφορές είναι τα διακοσμητικά από βουρτσισμένο αλουμίνιο και κυρίως το τιμόνι και τα σπορ καθίσματα (το δέρμα χρεώνεται επιπλέον), ενώ οι πολύ παρατηρητικοί θα παρατηρήσουν και τα γκρίζα νούμερα στα όργανα.

Το Audi S3 Cabriolet θα είναι διαθέσιμο εγκαίρως για το καλοκαίρι που έρχεται.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr