ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Seat Ibiza Cupster Concept 2014

Seat Ibiza Cupster Concept 2014

Η Seat ερωτοτροπεί με την κατηγορία των roadster αρκετά χρόνια τώρα παρουσιάζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκθεσιακά μοντέλα με δίθυρη ανοιχτή καμπίνα – όπως για παράδειγμα το Seat Tango.

Τις προθέσεις της στα μοντέλα roadster επαναλαμβάνει εκ νέου η ισπανική εταιρεία παρουσιάζοντας το Seat Ibiza Cupster Concept, αυτή τη φορά με εικόνα πιο κοντινή στο Ibiza Cupra.

Το πειραματικό Cupster μάλλον δεν έχει μέλλον στην παραγωγική διαδικασία. Αποτελεί περισσότερο ένα μοντέλο που αποδίδει φόρο τιμής στα 30 χρόνια παρουσίας της σειράς Ibiza στους διεθνείς δρόμους. Επίσης αποτελεί μια σχεδιαστική πρόταση για το πως θα μπορούσε να είναι ένα Ibiza με roadster εμφάνιση.

Δίχως οροφή, με ένα ενιαίο περιμετρικό παρμπρίζ και τροχούς 18 ιντσών, το πειραματικό Cupster είναι στημένο πάνω στο πάτωμα του Ibiza Cupra και παρότι στατικό μοντέλο θα εφοδιάζεται με τον 1400άρη κινητήρα των 180 ίππων του Cupra, μαζί με το αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη. Ίσως τον Σεπτέμβρη να το δούμε και σε καμία ευρωπαϊκή έκθεση ως πρωτότυπο μοντέλο.

Πηγή: carzine.gr