ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

3ο Τατόι Circuit ΦΙΛ.Π.Α: Στάσιμα νερά

3ο Τατόι Circuit ΦΙΛ.Π.Α: Στάσιμα νερά

Για 3η συνεχή χρονιά η εκδήλωση «TATOI CIRCUIT ΦΙΛΠΑ» φιλοξενήθηκε από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο του Τατοΐου, εκεί όπου έχει εξελιχθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ιστορίας των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου.

Η βροχή, το πλήθος του κόσμου και η συμμετοχή οδηγών και αναβατών, οι οποίοι αγαπούν το παλαιό αυτοκίνητο ήταν τα χαρακτηριστικά της εκδήλωσης στο Τατόι. Όσοι γνωρίζουν το παρελθόν των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, ξέρουν το ρόλο που είχε η προσωρινή διαδρομή / πίστα στο παλαιότερο (ίσως) στρατιωτικό αεροδρόμιο της χώρας.

Η έδρα για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας, κατατακτήρια αλλά και τελευταία ειδική διαδρομή στο Ράλλυ Ακρόπολις (το χάσαμε και αυτό), το Circuit στο Τατόι γνώρισε τη δόξα αλλά και την παρακμή.

Η ιδέα για μία αναβίωση του χώρου ως πίστα ήταν καλή αλλά μετά από τρεις διοργανώσεις έμεινε στάσιμη. Άλλωστε ο χώρος δεν ενδείκνυται για πολλές χρήσεις (άλλωστε πρόκειται για ένα ενεργό πολεμικό αεροδρόμιο) και το event δεν πήρε και δεν παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Θα το θέλαμε να ξεχωρίζει να έχει διάρκεια τριών ημερών. Να έχει κορύφωση την αγωνιστική ημέρα. Θέλουμε να δούμε περισσότερα αγωνιστικά οχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Να βγουν ιστορικά οχήματα από το μουσείο αυτοκινήτου (τα οποία τα βλέπουμε μόνο στο Facebook) και να εκτεθούν σε παράλληλες εκδηλώσεις.

Επιπλέον θέλουμε να εμπλακούν πολλοί άνθρωποι που γνωρίζουν (και όχι φίλοι φίλων) ώστε να εξηγούν στους άλλους τι βλέπουν για να μάθουν και να αγαπήσουν το αυτοκίνητο γιατί αυτό που μας λείπει είναι η παιδεία.

Μετά τη γκρίνια ας δούμε τι έγινε στο 3ο Τατόι Circuit της ΦΙΛ.Π.Α

Περισσότερα από 150 αυτοκίνητα και 60 μοτοσικλέτες πέρασαν την πύλη του Αεροδρομίου, προκειμένου να συμμετέχουν στις κατηγορίες Regularity Classic και Super Classic. Στις 09:00, ξεκίνησαν οι δοκιμαστικοί γύροι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών οι οποίοι θα καθόριζαν την σειρά εκκίνησης της κατηγορίας Super Classic Moto και Super Classic Auto.Ακολούθησαν οι δοκιμασίες των μοτοσυκλετών κι εν συνεχεία, των αυτοκινήτων.

Η βροχή, που έκανε την παρουσία της όσο πιο εντυπωσιακά μπορούσε και έβαλε την δική της πινελιά στο αγωνιστικό πρωινό! Η σύντομη αναγκαστική διακοπή των εκδηλώσεων, μέχρι να στεγνώσει η πίστα και η αναμονή των συμμετεχόντων, αλλά και των 8.000 περίπου θεατών, που έσπευσαν να βρουν καταφύγιο (το κακό στο Τατόι) θύμισαν ακόμη περισσότερο τις θρυλικές εποχές του παρελθόντος.

Διαβάστε επίσης:F1 Grand Prix Monza: Postcard από την Ιταλία