ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Νέο Honda CR-V

Νέο Honda CR-V

Honda CR-V: Αναβαθμισμένο, κομψό και επιβλητικό, το νέο στιλάτο CR­V είναι γεμάτο έξυπνες ιδέες.

Με πολλές αλλαγές ήρθε στην Ελληνική αγορά το Honda CR-V του 2015. Με τιμή που ξεκινά από τα 27.770 (για την έκδοση 1.600 κ.εκ. / 120 ίπποι Comfort 4X2) το CRV έχει δεχτεί ανανεώσεις με έμφαση στο στυλ, τους κινητήρες και την τεχνολογία.


Το Honda CR-V είναι ήδη ένα από τα πιο δημοφιλή συμπαγή SUV που πωλούνται παγκοσμίως. Πάνω από 750,000 μονάδες έχουν πουληθεί σε όλη την Ευρώπη από το 1997 που παρουσιάστηκε, από τις οποίες σχεδόν 50.000 μέσα στο 2014.
Τους πρώτους εννέα μήνες της περσινής χρονιάς, το CR-V ήταν το δημοφιλέστερο SUV σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της επιτυχίας της Honda στην Ευρώπη, ενώ η πλήρης ανανέωση της τέταρτης γενιάς CR-V θα διευρύνει περαιτέρω την επιτυχία του.


Ανάμεσα στα πιο αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά του 2015 CR-V είναι ένας νέος κινητήρας diesel, μία παγκοσμίως πρώτη τεχνολογία ασφάλειας, ένα νέο σύστημα συνδεσιμότητας και infotainment, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης και βελτιστοποιημένα μέτρα κατά των θορύβων, κραδασμών & τριγμών (NVH) για μία πιο ποιοτική και δυναμική οδηγική εμπειρία.


Το 2015 CR-V ανήκει σε μία νέα σειρά προηγμένων και σπορ οχημάτων της Honda, που επιβεβαιώνουν την πρωτοποριακή προσέγγιση της μάρκας σε μηχανολογικές και τεχνολογικές λύσεις οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πελατών της.


Νέος κινητήρας και κιβώτιο


Το ανανεωμένο CR-V προσφέρεται με έναν ισχυρότερο κινητήρα diesel και ένα βελτιωμένο, αποδοτικό αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων (όχι ακόμη διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά). Ο νέος ισχυρότερος, τετρακύλινδρος 1.6 i-DTEC diesel (160 ίππων) της σειράς Earth Dreams Technology της Honda που διατίθεται με το 4WD CR-V, προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές CO2.

Honda Connectin fotainment system
Το 2015 CR-V θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα ήχου και πληροφόρησης αυτοκινήτου, το Honda Connect. Το Honda Connect προσφέρει άνεση και συνδεσιμότητα εν κινήσει, με κύρια χαρακτηριστικά τα DAB / FM / AM και διαδικτυακό ραδιόφωνο, συνδεσιμότητα Bluetooth, internetbrowsing, δορυφορική πλοήγηση και κάμερα οπισθοπορείας για το παρκάρισμα (rear-view parking camera). Το Honda Connect είναι συμβατό με Android 4.0.4, το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για smartphone, που χρησιμοποιεί λειτουργίες αφής (pinch, swipe και tap) – όλες με πρόσβαση από μία οθόνη αφής επτά ιντσών.


Όπως όλα τα νέα οχήματα Honda που πωλούνται στην Ευρώπη, το CR-V εφοδιάζεται με premium τεχνολογίες παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη. Περιληπτικά αυτά είναι τα :

Honda SENSING


Η Honda έχει προχωρήσει σε πλήρη ανανέωση των συστημάτων της ενεργητικής ασφάλειας που βασίζονται σε αισθητήρες, γνωστά ως Advanced Driving Assist Systems (Συστήματα Προηγμένης Υποστήριξης Οδηγού). Με την ονομασία ‘Honda SENSING’, το νέο σύστημα συνδυάζει τώρα κάμερα και τεχνολογία ραντάρ, βελτιώνοντας τα συστήματα Collision Mitigation Braking System και Adaptive Cruise Control. Το Honda SENSING διατίθεται με τη νέα έκδοση CR-V Executive.

Τα Συστήματα Advanced Driving Assist της Honda, μεταξύ των οποίων Forward Collision Warning (Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης), Lane Departure Warning (Προειδοποίηση Απόκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας), Traffic Sign Recognition System (Αναγνώριση Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας), Blind Spot Information (Πληροφόρηση Τυφλού Σημείο), Cross Traffic Monitor (Παρακολούθηση Διέλευσης Οχημάτων) και High Beam Support System (Σύστημα Υποστήριξης Μεγάλης Σκάλας), θα προσφέρονται σε συνδυασμό με το Honda SENSING στην έκδοση Executive, ή στο πλαίσιο του πακέτου Advanced Driving Assist Systems που διατίθεται προαιρετικά σε όλες τις άλλες εκδόσεις.

CMBS

Το νέο Σύστημα Μείωσης της Σφοδρότητας της Σύγκρουσης μέσω Πέδησης – Collision Mitigation Braking System συνδυάζει κάμερα και τεχνολογία ραντάρ που προσφέρουν μεγάλη εμβέλεια και φρενάρισμα σε υψηλές και χαμηλές ταχύτητες, ακόμα και για την ακινητοποίηση του οχήματος εάν χρειαστεί.


Με τη βοήθεια κάμερας και ραντάρ, το νέο σύστημα CMBS μπορεί να ανιχνεύει τα διάφορα οχήματα και το ρυθμό μείωσης της απόστασης ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το προπορευόμενο όχημα (αυτοκίνητο ή φορτηγό). Αντίθετα με το υπάρχον σύστημα CMBS, μπορεί επίσης να αναγνωρίζει πεζούς ή αντίθετα ερχόμενα οχήματα.


Intelligent Adaptive Cruise Control
Το 2015 CR-V θα είναι το πρώτο όχημα στον κόσμο που θα εφοδιάζεται με το σύστημα προληπτικής ασφάλειας cruise control, γνωστό σαν Intelligent Adaptive Cruise Control (i-ACC), που μπορεί να προβλέπει και να αντιδρά αυτόματα στην ξαφνική είσοδο άλλων οχημάτων στη λωρίδα του.

Οι εκδόσεις που είναι διαθέσιμες είναι:
1.600 κ.εκ. Diesel / 160 ίπποι Elegance 4X4 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 32.270 Ευρώ
1.600 κ.εκ. Diesel / 120 ίπποι Elegance 4X2 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 29.470 Ευρώ
1.600 κ.εκ. / 120 ίπποι Comfort 4X2 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο 27.770 Ευρώ


Οι παραπάνω τιμές είναι με απόσυρση.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.honda-cars.gr/cr-v-4x4/intro/

Επιστροφή στο Newsbomb on wheels.

Σχετικές ειδήσεις