ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nissan JUKE: Ξεχωρίστε με το δικό σας γούστο

Nissan JUKE: Ξεχωρίστε με το δικό σας γούστο

Για άλλη μια φορά, το JUKE έρχεται για να ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης.

Έχοντας υπάρξει ο πρωτοπόρος στην κατηγορία των compact cross overs, για κάτι λίγο περισσότερο από τρία χρόνια , το καινοτόμο JUKE, έρχεται πλήρως ανανεωμένο για να εδραιώσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα, στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Διατηρώντας στο ακέραιο τον μοναδικό και εντελώς πρωτότυπο σχεδιασμό του, το νέο JUKE επιβεβαιώνει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο την ηγετική θέση της Nissan στην αγορά των compactcrossovers, εισάγοντας μια σειρά από συναρπαστικές και καινοτόμες τεχνολογίες, με πολλή δόση στυλ, αλλά και με νέα χαρακτηριστικά .

Έχοντας ήδη αναγνωριστεί ως πρότυπο σχεδιασμού, το νέο JUKE καρπώνεται μια σειρά από σχεδιαστικές βελτιώσεις, νέους κινητήρες και τεχνολογίες, αλλά και από ένα ευρύ πρόγραμμα εξατομίκευσης για τον κάτοχό του.

Οι αλλαγές είναι εκτεταμένες και περιλαμβάνουν μια νέα σχεδίαση στο μπροστινό και πίσω μέρος του, με μεγαλύτερη έμφαση τόσο στη premium φινέτσα όσο και στον σπορ χαρακτήρα.

Επιπλέον, ο νέος μικρότερου κυβισμού, 1.2 λίτρων υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 115 ίππων , προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση, οικονομία καυσίμου αλλά και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Την γκάμα των επιλογών στο νέο JUKE, συμπληρώνουν ο ανανεωμένος 1.6 λίτρων , υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης 190 ίππων, , ο προηγμένος εξοπλισμός συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πλοήγησης και ψυχαγωγίας NissanConnect, το σύστημα NissanSafetyShield, το σύστημα Δυναμικού Ελέγχου της Nissan, καθώς μια νέα ανοιγόμενη, πανοραμική γυάλινη οροφή.

Με τον χώρο των αποσκευών στο νέο JUKE να έχει αυξηθεί κατά 40% (έως και 354 λίτρα) στις προσθιοκίνητες εκδόσεις, οι υποψήφιοι αγοραστές του νέου JUKE έχουν τώρα στη διάθεσή τους και μια μεγάλη δυνατότητα : να σφραγίσουν με τη δική τους προσωπικότητα το δικό τους JUKE, με ένα νέο πρόγραμμα εξατομίκευσης που ονομάζεται «NissanDesignStudio» και που προσφέρει μια σειρά από νέα χρώματα, αλλά και εσωτερικά και εξωτερικά αξεσουάρ.

Η εξατομίκευση του νέου JUKE, γίνεται αναπόσπαστο μέρος της συνολικής εμπειρίας που μπορεί να απολαύσει ο νέος ιδιοκτήτης του, χάρη στα νέα πακέτα εξατομίκευσης του Nissan Design Studio. Τα συγκεκριμένα πακέτα προσαρμογής, παρέχουν την ευκαιρία στον τυχερό ιδιοκτήτη του νέου JUKE, να προσθέσει μεμονωμένες «πινελιές» στο νέο μοντέλο, με μια σειρά από χρώματα και αξεσουάρ, προκειμένου να προσαρμόσει την εμφάνιση του εσωτερικού και εξωτερικού σε αυτό που τον εκφράζει.


Στον τομέα της πρακτικότητας, το νέο JUKE έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές ειδικά στον χώρο των αποσκευών, όπου στα μοντέλα με κίνηση στους δύο τροχούς, η συνολική χωρητικότητα έχει αυξηθεί κατά 40%, προσεγγίζοντας τα 354 λίτρα, μέγεθος κορυφαίο για την κατηγορία του. Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα μοντέλα του ανταγωνισμού, το νέο JUKE μπορεί να μεταφέρει ταυτόχρονα μια μεγάλη και μια μέσου μεγέθους βαλίτσα , ενώ ο βαθύς και φαρδύς χώρος των αποσκευών μπορεί άνετα να φιλοξενήσει και ένα μεγάλο παιδικό καρότσι.

Η ευελιξία του νέου JUKE ενισχύεται περαιτέρω με τo πλήρως αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων, ενώ το έξυπνο διαχωριστικό του χώρου αποσκευών σε δύο πατώματα, κάνει το χώρο ακόμα πιο ευέλικτη .

Παράλληλα, η δυνατότητα επιλογής (σε ορισμένες εκδόσεις) της ανοιγόμενης πανοραμικής γυάλινης οροφής, προσδίδει στο νέο JUKE εξέχουσα φινέτσα και λειτουργικότητα, καθώς το φως του ήλιου αλλά και ο καθαρός αέρας εισέρχονται πληθωρικά στην καμπίνα του. Όταν ανοίγει, το πάνελ της γυάλινης οροφής εφαρμόζει στο πάνω μέρος της οροφής, προκειμένου το νέο JUKE να μην στερηθεί του απαραίτητου χώρου για τα κεφάλια των επιβαινόντων. Η γυάλινη επιφάνεια μετρά 964 χιλιοστά πλάτος και 837 χιλιοστά μήκος και καλύπτει τα δύο τρίτα της επιφάνειας της οροφής. Αυτό μεταφράζεται σε ένα άνοιγμα πλάτους των 693 χιλιοστών και μήκους 301 χιλιοστών, προσδίδοντας μια εξαιρετική αίσθηση φρεσκάδας και ανανέωσης στην καμπίνα.

Η καρδιά του JUKE


Συνολικά τέσσερις κινητήρες διατίθενται για το νέο JUKE : Ο γνώριμος βενζινοκινητήρας των 1.6 00 κ.εκ., ισχύος 117 ίππων με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT, ο καταξιωμένος πετρελαιοκινητήρας των 1.500 κ.εκ. dCi 110 ίππων, αλλά και δύο νέες επιλογές σε μοτέρ βενζίνης.
Με το νέο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης 1.200 κ.εκ. (DIG-T115), το νέο JUKE γίνεται ακαταμάχητο, καθώς ο συγκεκριμένος κινητήρας έρχεται για να αντικαταστήσει τον απερχόμενο βενζινοκινητήρα 1.600 κ.εκ. ισχύος 117 ίππων, ως ένα από τα πιο προηγμένα υπερτροφοδοτούμενα μηχανικά σύνολα άμεσου ψεκασμού, ισχύος 115 ίππων.

Παρά το μικρό του μέγεθος, το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ (DIG-T 115), έχει μια ασυναγώνιστη σπιρτάδα, προσφέροντας έντονη επιτάχυνση και μεγαλύτερη ροπή (190Nm) από τον απερχόμενο 1,6 λίτρων, ατμοσφαιρικό κινητήρα.

Παράλληλα, ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης (DIG-T 190), έχει δεχθεί περαιτέρω βελτιώσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η υψηλότερη δυνατή ροπή κάτω από τις 2.000 σ.α.λ. Με ισχύ 190 ίππων, ο κινητήρας αυτός είναι ήδη συμβατός με τους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Euro6, καθώς επιτυγχάνει 139g/km, για τις εκδόσεις 2WD (κίνηση εμπρός).

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών του είναι η υψηλότερη σχέση συμπίεσης στον θάλαμο καύσης (αυξήθηκε από 9,5 σε 10,5:1), οι βελτιωμένες τεχνολογίες χαμηλής τριβής και το σύστημα χαμηλής πίεσης ανακύκλωσης των καυσαερίων.

Ο προαναφερόμενος κινητήρας DIG-T 190, εκτός του καθιερωμένου χειροκίνητου κιβωτίου έξι ταχυτήτων, πλέον προσφέρεται και με ένα νέο κιβώτιο μετάδοσης X-TRONICπου συνδυάζεται με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης του νέου JUKE.

Tο νέο κιβώτιο ταχυτήτων XTRONIC, αποτελεί την εξέλιξη του κιβωτίου ταχυτήτων CVT και έρχεται για να προσδώσει μια ομαλή, απόλυτα φυσική εμπειρία οδήγησης. Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα μεταβλητής μετάδοσης , το κιβώτιο Xtronic του νέου JUKE «μιμείται» τη συμπεριφορά των παραδοσιακών, αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων, πολλαπλών σχέσεων, κατά τη διάρκεια της έντονης επιτάχυνσης , με κλιμακωτές αλλαγές. Σε ήπια οδήγηση, οι αλλαγές είναι διακριτικά αισθητές, ώστε να υπάρχει απόλυτη ομαλότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το XTRONIC, συνδυάζει το τερπνό μετά του ωφελίμου, δηλαδή εξαιρετικά ομαλή κύλιση με ήπια οδήγηση, αλλά και άμεση απόδοση κατά τη διάρκεια οδήγησης με υψηλές επιταχύνσεις.

Η νέα τεχνολογία του Nissan Connect

Το νέο JUKE, όπως συμβαίνει άλλωστε και με την υπόλοιπη οικογένεια των crossovers της Nissan , έρχεται με την τελευταία γενιά του NissanConnect , που προσφέρει τώρα συνδεσιμότητα με smartphones, πρόσβαση σε μια ποικιλία από εφαρμογές που εκτείνονται από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέχρι την ψυχαγωγία, συμπεριλαμβανομένου του διαδικτυακού ραδιοφώνου, μέσω μιας μεγάλης 5,8 ιντσών έγχρωμης οθόνης αφής. Επιπλέοn, το δορυφορικό σύστημα πλοήγησης τελευταίας γενιάς, ενσωματώνει GoogleOnlineSearch. Μέσω αυτής της εφαρμογής, δίδεται η δυνατότητα για αναζήτηση πληροφοριών, πλησίον της γεωγραφικής θέσης του νέου JUKE, όπως πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδοχεία, εστιατόρια και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Όλα αυτά τα σημεία ενδιαφέροντος μπορεί να αναζητηθούν και μέσω φωνητικής εντολής του Googlehands-free και να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την απόσταση και τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών.

Το νέο JUKE τώρα και με το Nissan Safety Shield

H προσήλωση της Nissan στο να κάνει τα αυτοκίνητά της όσο το δυνατόν ασφαλέστερα, προχωρά ένα ακόμη βήμα παραπέρα, με την προσθήκη του γνωστού συστήματος SafetyShieldστo νέο JUKE (σε ορισμένες εκδόσεις). Το σύστημα αυτό, σε συνεργασία με τις κάμερες θέασης του Around View Monitor και με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και το λογισμικό που διαθέτει, παρέχει μια ολοκληρωμένη σουίτα χαρακτηριστικών ασφαλείας για το νέο JUKE.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.nissan.gr/vehicles/city-cars/juke

Επιστροφή στο Newsbomb on wheels.

Σχετικές ειδήσεις