ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Peugeot 108

Peugeot 108

Σας δίνουμε 5 λόγους για να επιλέξετε το Peugeot 108: 1 Ελκυστικό και ξεχωριστό design, 2 Επιλογές εξατομίκευσης 3 Επιλογή σχεδιαστικού μοτίβου 4 Οθόνη αφής 5 τεχνολογία.

Το νέο Peugeot 108, με το κομψό και σικάτο στυλ του να τονίζεται από τη δυναμική του γραμμή, σας δίνει τη δυνατότητα να εξατομικεύσετε την εμφάνιση με λεπτομέρειες όπως το χρώμα, το εσωτερικό, την οροφή και ακόμη περισσότερα! Το πιο δύσκολο κομμάτι θα είναι η επιλογή.

Επιλέγοντας το Top 108 (έκδοση με την υφασμάτινη οροφή) θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε το χρώμα του καπό σε μαύρο, γκρι ή κόκκινο Purple, να δοκιμάσετε το χρώμα του αμαξώματος από τις 8 επιλογές που σας προτείνουμε και να παίξετε με τα 5 θέματα εξατομίκευσης στο εσωτερικό.

Για το κλειστό 108, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία από τις δύο εκδόσεις δύο τόνων αποκλειστικά για την 3-θυρο hatchback: Red Purple και Gris Gallium ή Blanc Lipizan και Aïkinite. Μπορείτε επίσης να φτίαξετε το δικό σας 108 μέσα από 7 θέματα εξατομίκευσης και 3 χρώματα στο εσωτερικό.

Είτε κλειστό είτε με ανοιγόμενη οροφή (108 και 108 TOP), προωθούν την ιδέα της εξατομίκευσης ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης τους να μπορεί να το συνδυάσει με το smartphone του. Με το πρωτόκολλο επικοινωνίας Mirror Screen, η η μεγάλη οθόνη αφής γίνεται ο καθρέφτης του smartphone του και το ελέγχετε με αυτή. Το νέο Peugeot 108 έχει και άλλο εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας: κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματος κλιματισμός, Hands Free πρόσβαση και εκκίνηση...

Συμπαγές, ζωντανό και ακριβές, το νέο 108 κάνει την οδήγηση μέσα στην πόλη πιο απολαυστική από ποτέ. Με τον αποδοτικό 3-κύλινδρο του κινητήρα, είναι και οικονομικό στη χρήση.

Το νέο Peugeot 108 είναι η επιτομή της κομψότητας και του στυλ. Τραβά τα βλέμματα όπου και να βρεθεί, γεγονός που οφείλεται στον σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου πόλης που τονίζεται ακόμα περισσότερο από τις δυναμικές του γραμμές και τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Σχεδιασμένο για κυκλοφορία στην πόλη χωρίς να αποποιείται καθόλου το στυλ, το εμπρός μέρος αντανακλά δυναμισμό και στιβαρότητα. Απρόσμενα στιβαρό για την κατηγορία του, ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα με το χρωμιωμένο φιλέτο, και τη χαμηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα.

Ξεχωρίζει από τη μεγάλη μάσκα με το χρωμιωμένο φιλέτο, και τη χαμηλά τοποθετημένη εισαγωγή αέρα.

Το νέο Peugeot 108 TOP! διαθέτει μεγάλη, και πλήρως ανοιγόμενη οροφή. Με ηλεκτροκινητήρα στον βασικό εξοπλισμό και κατασκευασμένη από μαλακό ύφασμα, καλύπτει ολόκληρη σχεδόν το πάνω μέρος του αυτοκινήτου, και μπορεί να ρυθμιστεί να ανοίγει σε οποιαδήποτε θέση επιλέξει ο οδηγός. Για μεγαλύτερη ευκολία, μόλις η οροφή ανοίξει, σηκώνεται αυτόματα και ένας ανακλαστήρας, που περιορίζει τους ενοχλητικούς αεροδυναμικούς στροβιλισμούς και το θόρυβο από τον αέρα μέσα στην καμπίνα.

Για απόλυτη αισθητική αρμονία με το εσωτερικό, η υφασμάτινη οροφή του Peugeot 108 TOP! μπορεί να επιλεγεί σε 3 διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις: Μαύρο, Γκρι, και το αποκλειστικό 'Purple Berry' .

Εξαιρετικά ευφυής αποδεικνύεται και ο σχεδιασμός της καμπίνας των επιβατών του 108. Το ρυθμιζόμενο σε ύψος κάθισμα, η κεντρική κονσόλα, που περιλαμβάνει όλα τα χειριστήρια ελέγχου, είναι εύκολα προσβάσιμη από τον οδηγό: η μεγάλη οθόνη αφής των 7" i, το πλήκτρο εκκίνησης μαζί με το σύστημα Peugeot Open & Goi και το αυτόματο air condition.

Ο χώρος αποσκευών του νέου Peugeot 108 αποδεικνύεται εξαιρετικά μεγάλος για την κατηγορία του. Η αρχική χωρητικότητα - 243 λίτρα (με το κιτ επισκευής ελαστικού), και 227 λίτρα με κανονική ρεζέρβα. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 868 λίτρα με την αναδίπλωση του πίσω 50/50 καθίσματος. Εύκολη είναι και η πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ χάρη στο χαμηλό κατώφλι (μόλις 77 εκ.) και της εταζέρας που διπλώνει αυτόματα προς το τζάμι μόλις ανοίξει η πίσω πόρτα.

Το 108 διατίθεται με πέντε επιλογές εσωτερικών επενδύσεων. Το ύφασμα Curitiba διατίθεται αποκλειστικά για το επίπεδο Access. Στις εκδόσεις με επίπεδο Active & Allure, το Peugeot 108 εφοδιάζεται με ύφασμα Carolight (βελτιωμένο υλικό tartan), ενώ το νέο μοντέλο 108 TOP! διαθέτει ύφασμα σε μαύρη απόχρωση Rayura Aikinite. Και στα δύο μοντέλα μπορούν να εφοδιαστούν με επένδυση δέρματος Claudia και εμφανείς ραφές , διατίθενται στις εκδόσεις με επίπεδο εξοπλισμού Allure και Feline.

Κινητήρας Puretech

Οι κινητήρες που διατίθενται για το 108 προέρχονται από τη νέα γενιά 3κίλυνδρων και συνδυάζουν την οικονομία με τις αξιοσημείωτες επιδόσεις γεγονός που επιτυγχάνεται χάρη στο μειωμένο βάρος και όγκο τους.

Η αποτελεσματικότητα αυτών των ιδιαίτερα χαμηλού βάρους και εξαιρετικά περιορισμένων διαστάσεων βενζινοκινητήρων οφείλεται κυρίως στη βελτιστοποίηση των παραμέτρων καύσης, αλλά και στον περιορισμό των τριβών.

Ο νέος κινητήρας 1.2λιτ. PureTech VTi 82 ίππων σε συνδυασμό με το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που κινεί το νέο Peugeot 108 επιτυγχάνει αξιοσημείωτες επιδόσεις, και πολύ χαμηλά επίπεδα εκπομπών CO2 που δεν ξεπερνούν τα 99γρ/χλμ.

Το νέο Peugeot 108 εξασφαλίζει τη μέγιστη οδηγική απόλαυση χάρη στην επιλογή, είτε του χειροκίνητου των 5 ταχυτήτων, ή του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου αυτόματου με τον κωδικό ETG5. Το δεύτερο επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει την άνεση ενός αυτόματου κιβωτίου αλλά και την ευχαρίστηση των χειροκίνητων αλλαγών, εναλλάσσοντας πολύ εύκολα από τη μία λειτουργία στην άλλη.

Στην πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία οι αλλαγές πραγματοποιούνται χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό. Μόλις ο οδηγός αποφασίσει να πάρει τον έλεγχο, δεν χρειάζεται παρά να μετακινήσει το μοχλό ή να τραβήξει ένα από τα ειδικά πτερύγια πίσω από το τιμόνι.

Το σύστημα Stop & Start που διατίθεται με τον κινητήρα 1.0l VTi των 68 ίππων, βοηθά στον περιορισμό της κατανάλωσης καθώς και των εκπομπών των ρύπων, ενώ περιορίζει σημαντικά και το επίπεδο του θορύβου όσο το αυτοκίνητο παραμένει ακίνητο – ιδανικό χαρακτηριστικό για την κίνηση σε αστικό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.peugeot.gr

Επιστροφή στο Newsbomb on wheels.

Σχετικές ειδήσεις