Τα MotoGP στην Καλιφόρνια

Τα MotoGP στην Καλιφόρνια
Χωρίς τις κατηγορίες των 125 κ.εκ και των Μοτο 2 το παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP περνά απένατντι (στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού) για τον πιο συναρπαστικό..

Χωρίς τις κατηγορίες των 125 κ.εκ και των Μοτο 2 το παγκόσμιο πρωτάθλημα των MotoGP περνά απένατντι (στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού) για τον πιο συναρπαστικό αγώνα της χρονιάς στη Λαγκούνα Σέκα.

Σε μια από τις πιο γνωστές δύσκολες και θεαματικές πίστες του κόσμου μεταφέρεται η δράση του MotoGP το Σαββατοκύριακο. Η πολιτεία της Καλιφόρνια και η πίστα Λαγκούνα Σέκα θα φιλοξενήσει τη 10η και τελευταία, πριν τις διακοπές, καλοκαιρινή διοργάνωση.

Στο προηγούμενο γκραν πρι αυτό του Σάσενρινγκ η νίκη του Ντάνι Πεντρόζα (Repsol Honda) εντυπωσίασε. Ο Ισπανός προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα μετά τον τραυματισμό του και έδειξε πως δεν έχει τελειώσει για αυτόν το κυνήγι του τίτλου. Ήταν όμως η προσπέραση του Χόρχε Λορένθο (Yamaha Racing) στον Κέισι Στόνερ (Repsol Honda) στην τελευταία στροφή, η οποία τάραξε την ηρεμία του Αυστραλού .Τώρα ο Στόνερ είναι 15 βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία, κάτι που κάνει τον αγώνα στην Καλιφόρνια πολύ σημαντικό για αυτόν.

Εκτός από τις μάχες των αναβατών στο προηγούμενο αγώνα εμφανίστηκαν δύο σημαντικά θέματα. Το πρώτο αφορούσε τα ελαστικά και το δεύτερο τον αγώνα στο Μοτέγκι της Ιαπωνίας. Για τα ελαστικά η Bridgestone ανακοίνωσε ότι από το Brno θα φέρει μια επιπλέον γόμα για το εμπρός ελαστικό στους αναβάτες και θα αυξήσει συνολικά τα ελαστικά εμπρός και πίσω για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των πτώσεων.

Στο θέμα του Μοτέγκι υπάρχει διαφωνία ανάμεσα σε αναβάτες, που δεν θέλουν να πάνε και τη διοργανώτρια αρχή η οποία ισχυρήζετε ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά. Οι Λορένθο και Στόνερ δήλωσαν ότι δεν θα πάνε στην Ιαπωνία ακόμα και αν η έρευνα που γίνεται (για ραδιενέργια) βγει αρνητική. Αυτό ενόχλησε τους διοικούντες του αθλήματος οι οποίοι είπαν πως οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να βάλουν τους αναβάτες τους στη θέση τους. Το βράδυ της Κυριακής στο Σάσενρινγκ η ομάδα της Honda είχε συνάντηση με τους αναβάτες της, το ίδιο θα κάνει στις ΗΠΑ η Yamaha, ενώ η Suzuki ξεκαθάρισε ότι αν η έρευνα βγει αρνητική τότε η ομάδα της θα συμμετέχει κανονικά.

Κρίσιμος αγώνας

Μπορεί η νίκη του Πεντρόζα να ήταν έκπληξη, όμως ήταν η μάχη που έγινε πίσω του σημαντική για το πρωτάθλημα. Ο Χόρχε Λορένθο άφησε πίσω του τον Στόνερ κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς αλλά και ένα μεγάλο ψυχολογικό πλεονέκτημα.

Ο Κέισι Στόνερ από τη μεριά του ακολούθησε μια σωστή στρατηγική, όμως θα μπορούσε να αμυνθεί καλύτερα στην τελευταία στροφή, αλλά όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος έκανε το ίδιο λάθος δύο φορές και αυτό του κόστισε τους 4 βαθμούς

Ο Αυστραλός είναι απίστευτα γρήγορος στην αμερικανική πίστα και τώρα με τη Honda αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατός. Το πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών δεν το έχει λύσει ακόμα και αυτό ίσως αποδειχτεί το μεγάλο του πρόβλημα. Σίγουρα θέλει να ξεχάσει τι έγινε εκεί το 2008 όταν ο Βαλεντίνο Ρόσι τον οδήγησε σε πτώση και του διέλυσε την ψυχολογία.

Από την άλλη ο Χόρχε Λορένθο, πέρυσι κέρδισε τον αγώνα και σίγουρα θέλει να κλέψει μία θέση για 3η συνεχόμενη φορά από τον Στόνερ. Ο πρωταθλητής θα προσπαθήσει να κάνει ότι και ο Ρόσι το 2008 και να «σπάσει» τον αντίπαλό του. 

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr