ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η γκάμα PIAGGIO MP3 μεγαλώνει και ολοκληρώνεται

Η γκάμα PIAGGIO MP3 μεγαλώνει και ολοκληρώνεται

Σταθερότητα και εύκολη οδήγηση σε συνδυασμό με ευελιξία, επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση. Απόλυτη ασφάλεια και άνεση, όπως πάντα για το κορυφαίο τρίχρονο σκούτερ στην κατηγορία του, best seller για πάνω από μία δεκαετία.

Το Piaggio MP3 είναι το πρώτο τρίτροχο σκούτερ στον κόσμο και έρχεται να ανταποκριθεί ουσιαστικά στην ανάγκη για εύχρηστα και εξαιρετικά ασφαλή οχήματα, τόσο για μετακινήσεις εντός της πόλης όσο και για μετακινήσεις από τα διαρκώς αναπτυσσόμενα προάστια προς το κέντρο της πόλης. Οι δύο μπροστινοί τροχοί και το μοναδικό κατοχυρωμένο σύστημα ανάρτησης, το οποίο σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Piaggio πριν από οποιονδήποτε άλλον παγκόσμιο κατασκευαστή, καταφέρνουν να συνδυάσουν την ασφάλεια που παρέχει ένα αυτοκίνητο με την απλότητα χρήσης και την πρακτικότητα ενός σκούτερ, καθώς και την ευχαρίστηση που προκαλεί η δυναμική οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας στις στροφές. Για αυτόν τον λόγο, το Piaggio MP3 μπορεί να ικανοποιήσει ένα πραγματικά παγκόσμιο κοινό: από τους αυτοκινητιστές που αναζητούν μια πιο πρακτική αλλά ταυτόχρονα ασφαλή εναλλακτική μέχρι τους έμπειρους μοτοσυκλετιστές που μπορούν να εκτιμήσουν τα πλεονεκτήματα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός οχήματος που έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια νέα κατηγορία στην αγορά και να κυριαρχήσει αδιαμφισβήτητα σε αυτήν.

Άνεση και λειτουργικότητα

Το πλαίσιο του Piaggio MP3 έχει σχεδιαστεί, με σκοπό να παρέχει αφενός εξαιρετική σταθερότητα και ακρίβεια στην οδήγηση και αφετέρου δυνατότητα χρήσης σε περισσότερες περιστάσεις. Το νέο μοντέλο πληροί αυτές τις δύο σημαντικές απαιτήσεις, δημιουργώντας το καλύτερο Piaggio MP3 που έχει κατασκευαστεί ποτέ, από πλευράς δυναμικών χαρακτηριστικών, προτύπων ασφαλείας και άνεσης τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνεπιβάτη.

Ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Το πρώτο τρίτροχο όχημα με ABS και ASR

Το Piaggio MP3 είναι το πρώτο τρίτροχο όχημα στον κόσμο που διατίθεται με σύστημα πέδησης ABS και με ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR (Acceleration Slip Regulation).

Το σύστημα ASR είναι μια ηλεκτρονική συσκευή ελέγχου πρόσφυσης που ρυθμίζει την τάση ολίσθησης των τροχών κατά την οδήγηση.

Το σύστημα ABS εγγυάται τα μέγιστα δυνατά επίπεδα ασφάλειας, αποτρέποντας το μπλοκάρισμα των τροχών κατά το φρενάρισμα, ένα φαινόμενο που σε κάθε περίπτωση έχει περιοριστεί σε πολύ σημαντικό βαθμό από την παρουσία του διπλού μπροστινού τροχού, ο οποίος διασφαλίζει πολύ καλύτερη πρόσφυση σε σχέση με ένα παραδοσιακό σκούτερ.

Μοναδικό στυλ

Το Piaggio MP3 διαθέτει μοντέρνα και κομψή εμφάνιση με ξεκάθαρες αναφορές στον κόσμο του αυτοκινήτου, σε ό,τι αφορά τα εκλεπτυσμένα φινιρίσματα και το υψηλό επίπεδο ποιότητας. Κατά το σχεδιασμό του Piaggio MP3, το Κέντρο Στυλ του Ομίλου Piaggio επέλεξε μοντέρνα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το ταμπλό περιλαμβάνει τα σύγχρονα όργανα σε δύο κλασικά κυκλικά πλαίσια και ένα ψηφιακό πολυόργανο.

Το εσωτερικό της ποδιάς διαθέτει δύο αντικραδασμικά ένθετα στο χρώμα της σέλας μπροστά από τα γόνατα του οδηγού. Υπάρχει επίσης πρακτικός αναδιπλούμενος γάντζος για μεταφορά τσάντας. Ο αποθηκευτικός χώρος πάνω από τον πίνακα οργάνων κλείνει με πορτάκι και διαθέτει θύρα USB, ιδανική για φόρτιση smartphone και οποιασδήποτε άλλης συσκευής, που διαθέτει τη δυνατότητα αυτή.

Το πίσω μέρος είναι κομψό και δυναμικό, υπογραμμίζοντας το σπορ στυλ που πάντα χαρακτηρίζει το Piaggio MP3, χάρη και στο μοναδικό κράτημα στο δρόμο και την ικανότητα πλαγιάσματος στις στροφές. Τα φώτα φρένων και θέσης στην ουρά επωφελούνται επίσης από την τεχνολογία LED.

Piaggio MP3 300/500 Business LT ABS/ASR – στιβαρό και κομψό

Η έκδοση Business, κομψή και με αστικό προσανατολισμό, με την ένδειξη «Business» στο πίσω μέρος της ουράς, διακρίνεται από ορισμένες πολυτελείς λεπτομέρειες, όπως η χρωμιωμένη εξάτμιση του MP3 500, η μαύρη σέλα με διπλή επένδυση και το γυαλιστερό γκρίζο φινίρισμα στις ζάντες των τροχών και στις χειρολαβές του συνεπιβάτη. Η κομψότητα του Piaggio Mp3 Business τονίζεται ιδανικά από διαθέσιμες χρωματικές επιλογές: Λευκό - Bianco Iceberg, Μαύρο - Nero Universo, κόκκινο μεταλλικό και μπλε μεταλλικό.

Piaggio MP3 300/500 Sport LT ABS/ASR – σπορ και δυναμικό

Η έκδοση Sport του Piaggio MP3 ξεχωρίζει τόσο με την ένδειξη «Sport» στο πίσω μέρος της ουράς όσο και από πολυάριθμα στοιχεία με ματ γκρίζο φινίρισμα, όπως οι ζάντες των τροχών σε σχήμα ρόμβου, οι χειρολαβές του συνεπιβάτη και το κεντρικό τούνελ. Επίσης η μαύρη σέλα της έκδοσης Sport είναι επενδεδυμένη με δύο διαφορετικά υλικά και διαθέτει ραφές σε κόκκινο χρώμα.

Διατίθενται τέσσερα χρώματα ειδικά για την έκδοση Sport: Μαύρο ματ - Nero Opaco, Γκρι ματ - Grigio Opaco, Λευκό - Bianco Pastello και Πράσινο ματ - Verde Opaco.

Πλούσια γκάμα αξεσουάρ ειδικά για τα μοντέλα Piaggio MP3

Η γκάμα των αξεσουάρ για το Piaggio MP3 βασίζεται σε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία σχεδίασης: εξασφάλιση μέγιστης άνεσης και λειτουργικότητας κατά την καθημερινή χρήση του οχήματος, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης του οδηγού με το τρίτροχο σκούτερ Piaggio.

• Πίσω βαλιτσάκι
• Σετ βαλιτσών από θερμικά διαμορφωμένο πλαστικό
• Σακίδιο ποδιάς
• Ανεμοθώρακας Style
• Θερμαινόμενη μονάδα για την προστασία ποδιών
• Θερμαινόμενες χειρολαβές
• Προστασίες χεριών με αδιάβροχη επένδυση
• Σέλα Comfort-gel
• Πλατφόρμα πολυμέσων της Piaggio
• Έκδοση TomTom Vio του Ομίλου Piaggio
• Αμορτισέρ Bitubo
• Ταπέτο μαρσπιέ από αλουμίνιο
• Ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα
• Μηχανικό αντικλεπτικό σύστημα
• Κουκούλα οχήματος εξωτερικού χώρου
• Στήριξη πολυμέσων

Οδήγηση: ευελιξία και ευκολία στον χειρισμό, ιδανικό για την πόλη

Από τεχνική/δυναμική άποψη, η μείωση του βάρους σε σχέση με το Piaggio MP3 ίδιου κυβισμού γίνεται εύκολα αντιληπτή όσον αφορά την ευκολία στον χειρισμό τόσο κατά το σταμάτημα όσο και εν κινήσει. Εν κινήσει, το μπροστινό μέρος προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και απόκριση. Η βελτίωση γίνεται αντιληπτή από τα πρώτα μέτρα: σχεδόν ξεχνάτε ότι υπάρχουν δύο τροχοί μπροστά και ενστικτωδώς το οδηγείτε σαν ένα παραδοσιακό σκούτερ.

Η μπροστινή αρθρωτή ανάρτηση με τέσσερις δοκούς και ο διπλός μπροστινός τροχός είναι μοναδικά και ξεχωριστά στοιχεία τα οποία καθιστούν την οδήγηση του Piaggio MP3 μια απόλυτα πρωτόγνωρη εμπειρία.