Η Mercedes-AMG Project One είναι το πιο high tech υπερ-αυτοκίνητο του κόσμου

Η Mercedes-AMG Project One είναι το πιο high tech υπερ-αυτοκίνητο του κόσμου

Επίσημη πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη και την έκθεσή της για το πολυ-αναμένομενο hypercar με το οποίο Mercedes και η AMG γιορτάζουν τα 50 χρόνια της τελευταίας, με την τεχνολογία απευθείας από τα Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 και την εξωτική εμφάνιση. H οποία έχει κάτι από προηγούμενα πρωτότυπα της μάρκας και έναν αέρα και από τα αγωνιστικά του παλιότερου Γκρουπ C και των σύγχρονων της κατηγορίας LMP1 των 24 Ωρών του Le Mans.

Η Mercedes-AMG Project One λοιπόν είναι σήμερα ότι πιο κοντά υπάρχει στη Φόρμουλα 1 και την τεχνολογία της και μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά δίπλα σας, σε δημόσιο δρόμο, ενώ παρόλο που πρόκειται ακόμα για πρωτότυπο οι διαφορές του από το μοντέλο παραγωγής δεν είναι παρά ελάχιστες.

Αυτό διαφαίνεται και από την εμφάνισή του, καθώς οι Γερμανοί πιστοί στη γενικότερη λογική τους δεν κατέφυγαν σε υπερβολές και αμφιλεγόμενες επιλογές. Πρωταρχικό μέλημά τους ήταν η λειτουργικότητα του design και κυρίως η αεροδυναμική απόδοση του αμαξώματος που είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Λογικό το τελευταίο μιας και το Project One χρειάζεται λιγότερα από 6,0 δεύτερα για να φτάσει τα 200 χλμ./ ώρα και ξεπερνά με άνεση τα 350 χλμ./ ώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr