Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο πριν το Koenigsegg Agera RS, η Mercedes W 125, έχει ηλικία 80 ετών

Το πιο γρήγορο αυτοκίνητο πριν το Koenigsegg Agera RS, η Mercedes W 125, έχει ηλικία 80 ετών

Η εντύπωση είναι πως το Koenigsegg Agera RS με την τελική ταχύτητα των 447,19 χλμ./ ώρα αντικατέστησε στην κορυφή της λίστας των πιο γρήγορων αυτοκινήτων του κόσμου τη Bugatti Veyron Super Sport. Είναι όμως τα πράγματα έτσι;

Αν αφήσουμε στην άκρη τα περί πιο γρήγορου μοντέλου παραγωγής, καθώς αν το λάβουμε υπόψη ούτε το Koenigsegg αλλά ούτε και ο επίδοξος σφετεριστής του τίτλου Hennessey Venom F5 πληρούν τις προϋποθέσεις, τότε το δεύτερο πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου αυτού όχι μόνο δεν είναι η Bugatti Veyron αλλά δεν είναι ούτε καν σύγχρονο. Επίσης και σε αντίθεση με τη Bugatti που πέτυχε την επίδοσή της στην πίστα υψηλών ταχυτήτων Ehra-Lessien του ομίλου Volkswagen, έχει μετρηθεί σε δημόσιο δρόμο, όπως και το Agera RS.

 

Πρόκειται για την Mercedes W 125 Rekordwagen, που πριν από σχεδόν 8 δεκαετίες, πιο συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου του 1938, πέτυχε στην ολοκαίνουργια τότε Autobahn που συνέδεε τη Φρανκφούρτη με το Ντάρμσταντ, ταχύτητα 432,70 χλμ./ ώρα. Πρόκειται για το μέσο όρο των τελικών του προς τις δύο κατευθύνσεις και έτσι το ρεκόρ είναι επίσημο, ενώ οδηγός ήταν ο Rudolf Caracciola, αστέρας της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes εκείνης της εποχής που μετείχε στα τότε Γκραν Πρι με τα θρυλικά Ασημένια Βέλη.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr