Αυτοκίνητο: Με το νέο σύστημα infotainment, το MBUX, η Mercedes εγκαινιάζει μια νέα, high tech εποχή

Αυτοκίνητο: Με το νέο σύστημα infotainment, το MBUX, η Mercedes εγκαινιάζει μια νέα, high tech εποχή

Η εξέλιξη ενός καινούργιου μοντέλου αυτοκινήτου από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας και την επίσημη παρουσίασή του διαρκεί συνήθως περίπου δύο με δυόμιση χρόνια.  

Δυόμιση γεμάτα χρόνια χρειάστηκαν οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της Mercedes στη Στουτγκάρδη και σε όλα τα κέντρα έρευνας και εξέλιξης της μάρκας ανά τον κόσμο -από την Καλιφόρνια μέχρι το Πεκίνο, την Κορέα, την Ινδία και την Ιαπωνία- για να εξελίξουν το νέο σύστημα infotainment της εταιρείας. Το οποίο ονομάζεται MBUX, από το Mercedes-Benz User Experience και πράγματι η εμπειρία της χρήσης του, όπως διαπιστώσαμε στην πράξη και στα πλαίσια της έκθεσης CES στο Λας Βέγκας, είναι πράγματι εξαιρετική.

Ο στόχος των μηχανικών της γερμανικής εταιρείας ήταν να εξελίξουν ένα σύστημα που θα είναι αφενός πολύ εύκολο στη χρήση, γρήγορο στην απόκρισή του και προσαρμόσιμο στις συνήθειες και τις επιλογές του εκάστοτε οδηγού. Για το σκοπό αυτό η επικοινωνία του ανθρώπου με τη «μηχανή» βασίζεται καταρχήν στην αφή, μιας και υπάρχει οθόνη αφής, η επιφάνεια αφής (Touchpad) στην κεντρική κονσόλα και τα πλήκτρα αφής, που χρησιμοποιούνται ήδη στις μεγάλες λιμουζίνες της μάρκας, τις Ε και S-Class.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr