Αυτοκίνητο: To Toyota Hilux συμπλήρωσε μισό αιώνα στους δρόμους και πέρα από αυτούς

Αυτοκίνητο: To Toyota Hilux συμπλήρωσε μισό αιώνα στους δρόμους και πέρα από αυτούς

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε δει κάποια στιγμή έναν εκπρόσωπο μιας από τις αισίως 8 γενιές του. Και αυτό γιατί τα αγροτικά στην Ελλάδα μπορεί να αποκαλούνταν «ντάτσουν» -η χάρη τους έφτασε μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004- αλλά το αυτοκίνητο Ηilux της Toyota είναι εξίσου επιτυχημένο. Και με φανατικούς οπαδούς, ανεξαρτήτως επαγγέλματος και χρήσης, λόγω της θρυλικής αξιοπιστίας και αντοχής του.

Το Hilux λοιπόν συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια παρουσίας, μιας και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 21 Μαρτίου του 1968 στην Ιαπωνία. Ένα χρόνο μετά, το 1969, ξεκίνησε την καριέρα στην Ευρώπη γενικά και στη χώρα μας ειδικά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί περισσότερες από 19 εκατομμύρια μονάδες του. Σήμερα κατασκευάζεται σε 6 διαφορετικές χώρες, πωλείται σε συνολικά 180 ανά τον κόσμο -πρακτικά δηλαδή παντού- ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί έχει πάει όπου μπορεί να φτάσει αυτοκίνητο. Και λίγο παραπέρα σε κάποιες ειδικές του εκδόσεις…

Με δύο ειδικές εκδόσεις -όχι extreme- γιορτάζει και η Toyota το ιωβηλαίο ενός από τα πιο επιτυχημένα διαχρονικά μοντέλα της. Πρόκειται για τις Invincible 50 Chrome και Black Edition, που όπως αφήνουν να εννοηθεί και οι ονομασίες τους έχουν αντίστοιχα χρωμιωμένα και μαύρα στοιχεία -π.χ. τα σκαλοπάτια στο πλάι που διευκολύνουν την επιβίβαση- καθώς και ζάντες 19 ιντσών.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr