ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο C4 Cactus είναι η σύγχρονη έκφραση του μύθου της Citroen

To νέο C4 Cactus είναι η σύγχρονη έκφραση του μύθου της Citroen

H Citroen έχει να επιδείξει μια ιστορία ενός αιώνα και σε όλα αυτά τα χρόνια έχει κατορθώσει να δημιουργήσει το δικό της μύθο -κάτι που δεν ισχύει βέβαια για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων.

Στην περίπτωση της Citroen ο μύθος όχι μόνο υπάρχει αλλά περιστρέφεται και γύρω από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά των μοντέλων της γαλλικής εταιρείας, όπως τη σοφιστικέ εμφάνιση, τις avant garde αναρτήσεις και την κορυφαία άνεση.

Αυτά τα στοιχεία αποτελούν το DNA της μάρκας και στη σύγχρονη εκδοχή τους επιστρέφουν στο προσκήνιο με το καινούργιο C4 Cactus που ξεχωρίζει με την εικόνα και την υψηλή αισθητική του στη χατσμπακ κατηγορία. Παρατηρήστε το περιμετρικά και θα δείτε ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο με χαρακτηριστική μάσκα, που πλαισιώνεται από ένα ιδιαίτερο design προβολέων. Ιδιαίτερα είναι και τα πίσω φώτα που εισέρχονται στη 5η πόρτα δημιουργώντας ένα μοναδικό μοτίβο. Όσο για το προφίλ του, προσδιορίζεται από το σύνολο προστασίας που δημιουργούν οι επεκτάσεις των φτερών που συνεχίζουν οπτικά στα Airbumps, το μοναδικό αυτό στοιχείο των Citroen, που πλέον έχει καινούργια, πιο αρμονική θέση στη βάση των θυρών.

2

Κάτω από αυτό το πραγματικά ξεχωριστό αμάξωμα υπάρχει μια διάταξη ανάρτησης που είναι από τις πλέον έξυπνες και αποτελεσματικές που μπορεί να βρει κάποιος σήμερα. Πρόκειται για την ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions -εν συντομία PHC- που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε Citroen το οποίο πωλείται στην Ευρώπη. Η PHC είναι τόσο εξελιγμένη που κατατέθηκαν για αυτήν συνολικά 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ το στοιχείο που τη διαφοροποιεί από τις συμβατικές και συνηθισμένες είναι τα υδραυλικά stop για την απόσβεση και τη συμπίεση που διαθέτει.

3

Η παρουσία τους εξασφαλίζει το κορυφαίο επίπεδο άνεσης της κατηγορίας, καθώς και ένα ιδιαίτερο στυλ μετακίνησης που αποφορτίζει οδηγό και επιβάτες και κάνει τα ταξίδια πραγματικά μαγικά, ασφαλή και ξεκούραστα.

Σε αυτό συμβάλλουν πολύ και τα καινούργιας σχεδίασης και έμπνευσης καθίσματα, που ονομάζονται Advanced Comfort Seats και διαθέτουν ένα πρωτοποριακό αφρώδες υλικό νέου τύπου καθώς και μεγαλύτερο κατά 15 χιλιοστά πάχος σε σχέση με τα συμβατικά καθίσματα. Έτσι εξασφαλίζεται μια μελετημένη, πιο σωστή κατανομή του βάρους που έχει σαν αποτέλεσμα να φτάνει κάποιος στον προορισμό του ξεκούραστος και φρέσκος, ακόμα και αν αυτός απέχει πολλά χιλιόμετρα.

4

Φυσικά, σε όλα αυτά τα χιλιόμετρα, αλλά και σε κάθε μετακίνηση με το ολοκαίνουργιο C4 Cactus, ο οδηγός του και οι επιβάτες του απολαμβάνουν πλήρη επικοινωνία και σύνδεση με τον έξω κόσμο, καθώς διαθέσιμες είναι όλες οι τεχνολογίες διασύνδεσης smartphones. Εννοείται πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει κάποιος λάθος δρόμο ή κατεύθυνση, καθώς ανά πάσα στιγμή υπάρχει διαθέσιμη πλοήγηση (Connect Navigation).

5

Όλα αυτά, βέβαια, δεν θα μπορούσαν να μη γίνονται υπό συνθήκες απόλυτης ασφάλειας. Άλλωστε η Citroen πάντα έδινε έμφαση στο συγκεκριμένο τομέα καθώς, για παράδειγμα, η θρυλική DS μπορούσε να ταξιδεύει χωρίς πρόβλημα ακόμα και με τρεις τροχούς. Σήμερα υπάρχουν συνολικά 12 tech συστήματα υποβοήθησης και μείωσης του φόρτου εργασίας και της κούρασης του οδηγού.

Πέρα από τη σύγχρονη έκφραση των παραδοσιακών χαρακτηριστικών της Citroen, το C4 Cactus διαθέτει και πολλά άλλα στοιχεία και γνωρίσματα που το καθιστούν απόλυτα σύγχρονο και μια από τις πιο ελκυστικές προτάσεις της κατηγορίας του. Στοιχεία όπως οι άνετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ από 358 έως 1.110 λίτρα), οι μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης τόσο για την εξωτερική του εμφάνιση όσο και για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του προκειμένου να το αποκτήσει κάποιος ακριβώς όπως το θέλει, ο πλήρως εξοπλισμένος ψηφιακός πίνακα οργάνων, το εξελιγμένο σύστημα infotainment και βέβαια, οι σύγχρονοι, δυνατοί, πολιτισμένοι και οικονομικοί κινητήρες βενζίνης, βραβευμένοι ως «Κινητήρες της Χρονιάς» για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, (1.200 κυβικά, με 82, 110 και 130 ίππους) και πετρελαίου (1.600 κυβικά, 100 ίπποι).

6