ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα καταλληλά αντιψυκτικά για το όχημά σας;

Εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα καταλληλά αντιψυκτικά για το όχημά σας;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάθε οδηγός που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, προσπαθεί να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να διατηρεί το όχημά του σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση γίνεται.

Ωστόσο, πέρα από τους τυπικούς και απαραίτητους ελέγχους για τη συντήρηση του αυτοκινήτου μας, πολλές φορές αμελούμε να μεριμνήσουμε για τα πιο απλά ζητήματα τα οποία, σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν να μας γλιτώσουν από πολύ κόπο και έξοδα. Ένα από τα ζητήματα αυτά σχετίζεται -φυσικά- με τα υγρά κυκλωμάτων ψύξης, δηλαδή τα γνωστά μας «αντιψυκτικά».

Πολλοί δεν το γνωρίζουν, όμως, τα ψυκτικά κυκλώματα αποτελούν την πρώτη αιτία βλάβης στα οχήματα -με ποσοστό που «αγγίζει», μάλιστα, το 22%! Το πρόβλημα είναι πως η διάβρωση και η φθορά στα κυκλώματα ψύξης οφείλεται συχνά στα ακατάλληλα προϊόντα που χρησιμοποιούμε.

2 copy

Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο υγρό κυκλώματος ψύξης

Πράγματι, η επιλογή αντιψυκτικού υγρού είναι μία πολύ σημαντική απόφαση και μια λανθασμένη προτίμηση, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο όχημά μας.

Βλέπετε, εκτός από την ψύξη της μηχανής -που είναι και ο κύριος ρόλος τους- τα κατάλληλα υγρά κυκλωμάτων ψύξης συμβάλλουν σε μια σειρά από λειτουργίες του οχήματός μας. Για παράδειγμα, προστατεύουν το όχημά μας κατά της πήξης του νερού και εξασφαλίζουν την εκκίνηση του κινητήρα μας σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μεταξύ άλλων, βοηθούν το ΙΧ μας να αποφεύγει την υπερθέρμανση και τα συνεχόμενα top-ups (δηλαδή το «καλύπτουν» κατά του βρασμού του νερού), ενώ την ίδια ώρα προστατεύουν το σύστημα ψύξης του από τη διάβρωση.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε δεν θα βλάψουν τα αυτοκίνητά μας και πού θα βρούμε τα κατάλληλα αντιψυκτικά για τα οχήματά μας; Η απάντηση στα δύο παραπάνω ερωτήματα βρίσκεται σε μια ολική, δηλαδή Total, λύση.

3 copy

H σημασία μιας Total λύσης

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως όλοι οι κατασκευαστές στα τελευταία τους μοντέλα, προτείνουν στους οδηγούς να επιλέγουν αντιψυκτικά υγρά οργανικής τεχνολογίας και πολύ μακράς διάρκειας, δηλαδή εκείνα της Total.

Αξίζει απλώς να αναφέρουμε πως το Total Coolelf Auto Supra -37°C, -ένα αντιψυκτικό/αντιθερμικό υγρό πολύ μακράς διάρκειας- έχει εγκρίσεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και είναι η ιδανική επιλογή για τον επαγγελματικό αγροτικό εξοπλισμό. Στη λίστα με τα θετικά στοιχεία του συγκεκριμένου προϊόντος περιλαμβάνεται το ότι περιέχει μονοαιθυλενογλυκόλη υψηλής καθαρότητας και 100% οργανικά πρόσθετα που προστατεύουν τα οχήματά μας από το δριμύ ψύχος και τη διάβρωση, εγγυάται την εξαιρετική ψύξη του κινητήρα και είναι κατάλληλο, επίσης και για κράματα αλουμινίου.

Τα ίδια ισχύουν και για το Total Glacelf Auto Supra. Πρόκειται, επίσης, για ένα εξαιρετικό προϊόν πολύ μακράς διάρκειας που προτείνεται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και το οποίο -σε αντίθεση με το πρώτο- είναι συμπυκνωμένο για μεγαλύτερη οικονομία.

4

Όποια και αν είναι η δική σας επιλογή, μην ξεχνάτε πως η επιλογή του κατάλληλου «αντιψυκτικού» υγρού έχει μεγάλη σημασία για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του οχήματός σας. Τα σίγουρο είναι πως σε ό,τι έχει να κάνει με τα υγρά κυκλωμάτων ψύξης, μια Total λύση είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να πείτε «αντίο» στη φθορά και τη διάβρωση.