Στην Red Bull ακόμα... ψάχνουν

Στην Red Bull ακόμα... ψάχνουν

Πολλές οι φήμες για το τι προκάλεσε την καταστροφή του ελαστικού του Φέτελ στο γκραν πρι του Άμπου Ντάμπι. Όμως στην RBR λένε πως: «Η αλήθεια είναι εκεί έξω».

Σε υπόθεση των... X – Files τείνει να μετατραπεί το κλατάρισμα του ελαστικού στο μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ στην πίστα Γιας Μαρίνα ακόμη και ο επικεφαλής της Κριστιάν Χόρνερ δήλωσε στο site του περιοδικού, Autosport πως δεν πρόκειται να μάθουν ποτέ την πραγματική αιτία για την πρώτη εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν Φέτελ για φέτος. Η πιθανότερη εξήγηση για το κλατάρισμα που δίνουν τόσο στην αυστριακή ομάδα όσο και στην Pirelli είναι από κάποιο... ξένο αντικείμενο (ακούγεται η μουσική του X – Files) που βρέθηκε στο λάστιχο του Γερμανού.

«Συνεργαστήκαμε πλήρως με την Pirelli ώστε να βρούμε μιαν απάντηση αλλά δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει τίποτα στα δεδομένα που να αποδεικνύει ότι κάτι πήγε στραβά με το ελαστικό. Πιστεύουμε ότι η πιο πιθανή αιτία για το κλατάρισμα ήταν ένα ξένο αντικείμενο το οποίο πέρασε στο ελαστικό, αλλά μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια», δήλωσε ο Χόρνερ.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι (του AutoSprint) λένε πως η Red Bull ή έκανε κάτι (μάλλον παράνομο) με τις εξατμίσεις και το ελαστικό υπερθερμάνθηκε και καταστράφηκε ή δεν ακολούθησε τη σωστή διαδικασία για την εκκίνηση και τα αέρια της εξάτμισης υπερθέρμαναν το λάστιχο. Εδώ να σας πληροφορήσουμε πως η διαδικασία εκκίνησης περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους ώστε οι θερμοκρασίες να ανεβαίνουν αρμονικά και όχι απότομα και να αποβάλλονται ομοιόμορφα και όχι σε ένα σημείο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr