ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηλεκτρικό πατίνι της Audi λέγεται Ε-Tron Scooter και κοστίζει 2.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό πατίνι της Audi λέγεται Ε-Tron Scooter και κοστίζει 2.000 ευρώ

Η Audi διευρύνει τη γκάμα των E-Tron της, των ηλεκτρικών της οχημάτων δηλαδή, με ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι μεγάλη μόδα σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και φυσικά οι πάντες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την τάση. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της Audi, που παρουσίασε το E-Tron Scooter. Το οποίο σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία απευθύνεται σε πιο σπορτίφ οδηγούς και συνδυάζει τα θετικά στοιχεία ενός κλασικού πατινιού και ενός skateboard.

To E-Tron Scooter ζυγίζει 12 κιλά και διπλώνει προκειμένου να μπορεί να μεταφερθεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στρίβει με τη μεταφορά βάρους του οδηγού. Και αυτό ακόμα και αν έχει ο τελευταίος το χέρι του στο τιμόνι, που απλά χρησιμεύει για να εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευστάθεια. Παράλληλα φιλοξενεί τη μπαταρία, τα ηλεκτρονικά και μια οθόνη στην οποία προβάλλεται η κατάσταση της μπαταρίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η τελευταία εξασφαλίζει αυτονομία 20 χιλιομέτρων χάρη και στην ύπαρξη συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που γίνεται με υδραυλικό ποδόφρενο, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει φώτα LED μπροστά και πίσω καθώς και σύνδεση Bluetooth.

Φυσικά υπάρχει και δυνατότητα εξατομίκευσης με διάφορες «σανίδες» από ξύλο ή και από ανθρακόνημα, ενώ τα διαθέσιμα χρώματα είναι διάφορες αποχρώσεις του μαύρου ή του γκρι.

Το Audi E-Tron Scooter, που θα διατίθεται και σαν αξεσουάρ για τα E-Tron μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, θα είναι διαθέσιμο από το 2020 και σε μια τιμή που θα ξεκινά από περίπου 2.000 ευρώ.