ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το 500αράκι της Fiat αποσύρθηκε αιφνιδιαστικά από τις ΗΠΑ

Το 500αράκι της Fiat αποσύρθηκε αιφνιδιαστικά από τις ΗΠΑ

Το πιο αναγνωρίσιμο μοντέλο της Fiat ολοκληρώνει την εμπορική του πορεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο λόγος είναι ο εξηλεκτρισμός.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η σύγχρονη ιστορία της Fiat προσδιορίζεται σχεδόν καθολικά από το 500. Σε όλους τους τομείς, από το σχεδιασμό -δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι ένα από τα εκθέματα του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης- μέχρι και την ονοματοδοσία, μιας και δάνεισε το όνομά του σε σημαντικά μεγαλύτερα και με άλλο προσανατολισμό μοντέλα, όπως το 500X (SUV) και το 500L (πολυμορφικό).

Το 500αράκι ήταν και η αιχμή του δόρατος για την επάνοδο της Fiat στη μεγάλη αμερικάνικη αγορά και η εμπορική του πορεία, παρά τις λιλιπούτειες εξωτερικές διαστάσεις, είναι τηρουμένων των αναλογιών κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Μάλιστα φήμες αναφέρουν πως η τρέχουσα παραγωγή του, τόσο για το hatchback όσο και για το κάμπριο αλλά και για τα Abarth, που προορίζεται για την Αμερική έχει πουληθεί έως και το 2020.

Η αιφνίδια απόσυρσή του από την αφορά των ΗΠΑ, όπoυ η FCA (Fiat Chrysler Automobiles) θα εξακολουθεί να πουλά το 124 Spider και τα 500X και L, δεν είναι άλλος από την παρουσίαση στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο μιας νέας ηλεκτρικής έκδοσης του iconic Fiat, της 500e. Η οποία θα κινείται από το σύστημα πρόωσης που είχε παρουσιαστεί στην περσινή έκθεση της ελβετικής μεγαλούπολης στο πρωτότυπο Fiat Centoventi.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Σχετικές ειδήσεις