ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηλεκτρικό Hyundai Veloster N ETCR είναι έτοιμο για μάχες (pics)

Το ηλεκτρικό Hyundai Veloster N ETCR είναι έτοιμο για μάχες (pics)

Στη Φρανκφούρτη η κορεατική εταιρεία πέρα από όλα τα άλλα παρουσίασε και το πρώτο της αγωνιστικό που δεν ρυπαίνει και κινείται αθόρυβα!

Του Γιάννη Σκουφή

Οι αγώνες ήταν και θα είναι ένα πολύ καλό πεδίο εξέλιξης τεχνολογιών για τα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, από τη Φόρμουλα 1 έχουν προκύψει πολλές τεχνολογίες και συστήματα που πέρασαν στα αυτοκίνητα παραγωγής, ενώ από στη Formula E με τα ηλεκτρικά μονοθέσια οι ομάδες ανακαλύπτουν συνεχώς τα όρια της ηλεκτροκίνησης μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους σε μελλοντικά EV (Electric Vehicles).

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Formula E εξελίσσεται και το πρωτάθλημα ETCR στο οποίο θα μετέχουν ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που θα βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής. Η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία που δήλωσε συμμετοχή είναι η Cupra με το εντυπωσιακό e-Racer, ενώ στην έκθεση της Φρανκφούρτης η Hyundai έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της παρουσιάζοντας το πολεμικό και πλήρως ηλεκτρικό Veloster N ETCR.

Το οποίο βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής με βασική διαφορά την ύπαρξη ενός ηλεκτροκινητήρα για τους πίσω τροχούς, ο οποίος τροφοδοτείται από μία μπαταρία χωρητικότητας 65 kWh.

Κατά τα άλλα η Hyundai δεν έχει αποκαλύψει επίσημα κάτι άλλο αλλά από τις φωτογραφίες που ακολουθούν θα διαπιστώσετε πόσο συναρπαστικό κατορθώνει να δείχνει το ηλεκτρικό αγωνιστικό της εταιρείας. Η οποία διαγράφει μια πολύ καλή πορεία τα τελευταία χρόνια στο WRC διεκδικώντας και τα δύο φετινά πρωταθλήματα (οδηγών και κατασκευαστών).

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις