ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Kia θα ήθελε ένα ηλεκτρικό Picanto, με τιμή από 16 έως 17 χιλιάδες ευρώ

Η Kia θα ήθελε ένα ηλεκτρικό Picanto, με τιμή από 16 έως 17 χιλιάδες ευρώ

Τα μικρά αυτοκίνητα δεν μπορούν να μείνουν έξω από την τάση της ηλεκτροκίνησης, αρκεί να μπορεί και η τιμή αγοράς τους να είναι λογική.

Του Γιάννη Σκουφή

H επόμενη γενιά του Picanto, του μίνι της Κia, μπορεί να περιλαμβάνει και μια πλήρως ηλεκτρική εκδοχή του, καθώς όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μάρκας στην Ευρώπη Emilio Herrera «αργά ή γρήγορα θα πρέπει να γίνει και αυτό».

Το θέμα εδώ όμως είναι το κόστος ενός μικρού ηλεκτρικού, που φυσικά θα πρέπει να αποφέρει και κέρδη, ειδικά από τη στιγμή που ισχύει ο γενικός κανόνας που λέει πως όσο πιο μικρό είναι το αυτοκίνητο τόσο πιο δύσκολα είναι αυτό εφικτό.

Στην Kia θεωρούν πως μια τιμή για το Picanto EV από 16.000 έως 17.000 ευρώ θα ήταν λογική και θα είχε και νόημα εμπορικά. Από την άλλη θεωρούν πως μια τιμή γύρω στις 10.000 ευρώ, δηλαδή η τιμή εκκίνησης των μίνι με συμβατικούς κινητήρες σήμερα, είναι ανέφικτη για μια ηλεκτρική εκδοχή τους. Τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία.

Ο λόγος που η Kia, αλλά και άλλοι κατασκευαστές όπως ο όμιλος Volkswagen αλλά και η Renault σκοπεύουν να παρουσιάσουν στο μέλλον μικρή και σχετικά προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι η δημοτικότητά τους στις αγορές της Ευρώπης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις