ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το κλασικό Fiat Panda είναι ηλεκτρικό

Αυτό το κλασικό Fiat Panda είναι ηλεκτρικό

Η μόδα του εξηλεκτρισμού κλασικών μοντέλων περιλαμβάνει και πραγματικά λαϊκά αλλά σημαντικά αυτοκίνητα, όπως το Panda της πρώτης γενιάς.

Του Γιάννη Σκουφή

Το αρχέτυπo Fiat Panda, δημιουργία του σχεδιαστή του αιώνα Giorgetto Giugiaro, θεωρείται, εξαιτίας της απλότητας της εμφάνισής του αλλά και της λειτουργικότητάς του, ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών.

Και αυτή η σημαντικότητά του ήταν ο λόγος που ασχολήθηκε μαζί του η Garage Italia, η εταιρεία του Lapo Elkan, εγγονού του Gianni Agnelli, του πατιάρχη της Fiat.

H Garage Italia λοιπόν συνεργάστηκε με τέσσερις γνωστές εταιρείες της γειτονικής χώρας καθώς και με έναν…μυστικό πράκτορα προκειμένου να παρουσιάσει πέντε διαφορετικά κλασικά Panda 4x4, κάθε ένα από τα οποία έχει και διαφορετική ονομασία.

Έτσι λοιπόν για το Panderis η Garage Italia συνεργάστηκε με την Vitale Barberis Canonico, για το Pandoro με τη σχεδιάστρια μόδας Marta Ferri, για το Pand’Art με τον Arthur Kar de L’Art de L’Automobile, για το Pandina Jones με το Car & Vintage που είναι ένα καταξιωμένο site κλασικών αυτοκινήτων και για το 00PANDA με το μυστικό πράκτορα που προαναφέραμε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το κοινό χαρακτηριστικό και των πέντε Panda 4x4 και η βασική επέμβαση της Garage Italia στο κλασικό Fiat είναι η αντικατάσταση του κινητήρα βενζίνης του από έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο οποίος συνδυάζεται με το αρχικό σύστημα μετάδοσης προκειμένου να διατηρηθεί και η τετρακίνηση εξασφαλίζει τελική ταχύτητα 115 χλμ./ώρα, ενώ το ενεργειακό περιεχόμενο της μπαταρίας επαρκεί για περίπου 100 χιλιόμετρα.