ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Aston Martin προσφέρει ένα μοναδικό και πολύ ακριβό πακέτο

H Aston Martin προσφέρει ένα μοναδικό και πολύ ακριβό πακέτο

Η βρετανική εταιρεία παρουσίασε την ολοκαίνουργια DBS GT Zagato την οποία μπορεί κανείς να την αποκτήσει υπό μια προϋπόθεση.

Του Γιάννη Σκουφή

Η προϋπόθεση είναι πως η αγορά της συγκεκριμένης DBS GT Zagato δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο σε συνδυασμό με την DB4 GT Zagato. Μάλιστα το «πακέτο» αυτό απευθύνεται σε μόλις 19 ανθρώπους που θα καταβάλλουν το ασύλληπτο ποσό των 7 εκατομμύριων ευρώ! Οι πρώτες πληροφορίες πάντως λένε πως ήδη έχουν γίνει πωλήσεις του στη Μέση Ανατολή.

Πέρα από την αξία των αυτοκινήτων με την στάνταρ ειδική κόκκινη βαφή, αυτό που ανεβάζει κατακόρυφα την τελική τους τιμή είναι η ύπαρξη χρυσού στις ζάντες τροχούς, στα καπάκια ασφαλείας των μπουλονιών, στα σήματα των 18 καρατίων, στο φινίρισμα των απολήξεων, καθώς και σε άλλα σημεία της πολύ όμορφης DBS GT Zagato.

Ο χρυσός κάνει αισθητή την παρουσία του και στον κατακόκκινο εσωτερικό διάκοσμο με αποκορύφωμα τους διακόπτες στην κονσόλα, που έχουν τέτοια λεπτομέρεια που χρειάστηκαν 100 ώρες 3D εκτύπωσης για να κατασκευαστούν. Πάντως, για όσους ο χρυσός πέφτει κάπως βαρύς υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής του από ανθρακόνημα ή αλουμίνιο.

Ο κινητήρας είναι ο bi-turbo V12 των 5.200 κυβικών της Superleggera, που για την περίσταση αποδίδει 760 ίππους.