ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Audi σταματά την εξέλιξη του ιπτάμενου ταξί για το οποίο συνεργαζόταν με την Airbus

Η Audi σταματά την εξέλιξη του ιπτάμενου ταξί για το οποίο συνεργαζόταν με την Airbus

Όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες εμπλέκονται στο θέμα ιπτάμενο αυτοκίνητο. Μια όμως αποχωρεί.

Του Γιάννη Σκουφή

Πριν από περίπου ένα χρόνo η Audi είχε δείξει στην Drone Week του Άμστερνταμ ένα μοντέλο σε κλίμακα 1:4 του drone της Pop-Up Next. Το οποίο εξελισσόταν από τη θυγατρική της Audi Italdesign σε συνεργασία με την Airbus. Το Pop-Up Next θα συνδύαζε τα πλεονεκτήματα ένα αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με αυτά ενός ιπτάμενου και επίσης αυτόνομου ταξί. Με το οποίο στο μέλλον άνθρωποι θα έφταναν σε ειδικά αεροδρόμια από το σπίτι τους και στη συνέχεια θα μετακινούνταν οδικώς προς την εργασία τους.

Ο προγραμματισμός περιλάμβανε και την παρουσίαση ενός κανονικού από πλευράς μεγέθους Pop-Up Next, το οποίο θα είχε τη δυνατότητα, ως πρωτότυπο και να πετά και να κινείται στο δρόμο.

Το στάδιο αυτό όμως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, καθώς η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε πως παγώνει μέχρι νεωτέρας την εξέλιξη, ενώ υπό εξέταση είναι και η συνεργασία με την Airbus στο μέλλον.

Οι λόγοι για το μάλλον άδοξο τέλος του Pop-Up Next είναι μέλλον τεχνικής φύσης, μιας και όλη η απαιτούμενη τεχνολογία είναι υπερβολικά σύνθετη και δύσκολα υλοποιήσιμη. Η Audi ταυτόχρονα θεωρεί πως ένα ιπτάμενο ταξί στο οποίο οι επιβάτες δεν θα πρέπει να αλλάξουν όχημα για να φτάσουν στον τελική προορισμό τους δεν θα είναι τεχνικά εφικτό για τα επόμενα χρόνια.