ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ford σκέφτεται να αναβιώσει το Capri (pics)

H Ford σκέφτεται να αναβιώσει το Capri (pics)

Μπορεί τα κουπέ να έχουν χάσει έδαφος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κατασκευαστές τα έχουν ξεγράψει. Ειδικά αν έχουν και βαρύ όνομα.

Του Γιάννη Σκουφή

H Ford τον τελευταίο καιρό δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στο να επαναφέρει στο προσκήνιο ονομασίες παλαιότερων επιτυχημένων μοντέλων της, όπως για παράδειγμα το Puma -το μικρό κουπέ στα τέλη της δεκαετίας του ’90- και το Bronco, το SUV που ήταν δημοφιλές στις ΗΠΑ πριν από 4 δεκαετίες.

Ένα ακόμα ηχηρό όνομα του παρελθόντος που έχει πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί εκ νέου είναι αυτό του Capri. Του όμορφου κουπέ που παραγόταν από το 1968 έως το 1986, που είχε κατασκευαστεί σε σχεδόν 2 εκατομμύρια μονάδες και έχει να επιδείξει πολλές επιτυχίες και στους αγώνες.

Πόσο εφικτό είναι όμως ένα σύγχρονο remake του Capri; Σύμφωνα με τον Amko Leenarts, τον αρχισχεδιαστή της Ford στην Ευρώπη το θέμα είναι να ταιριάζει με το πνεύμα της εποχής και να μπορεί να ενταχθεί σε μια υπάρχουσα γκάμα, χωρίς κατανάγκη να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τα άλλα μοντέλα που την απαρτίζουν.

Μακάρι η Ford να προχωρήσει στο μέλλον σε μια τέτοια κίνηση, καθώς ένα σύγχρονο Capri θα μπορεί να σταθεί στη γκάμα της, ως μια πιο προσιτή εναλλακτική στη Mustang. Άλλωστε και στο παρελθόν ήταν κατά κάποιον τρόπο το ευρωπαϊκό alter ego της τελευταίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις