ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To ολοκαίνουργιο Opel Corsa είναι υπερ-σύγχρονο και ηλεκτρικό

To ολοκαίνουργιο Opel Corsa είναι υπερ-σύγχρονο και ηλεκτρικό

Μετά από 5 γενιές, 13,6 εκατομμύρια μονάδες και μια ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία σε όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, το Opel Corsa δεν χρειάζεται συστάσεις.

Έτσι, στην ολοκαίνουργια 6η γενιά του είναι δεδομένο πως θα είναι και πάλι ένας από τους πρωταγωνιστές της δύσκολης και απαιτητικής κατηγορίας που ανήκει, καθώς άλλαξε ριζικά και αναβαθμίστηκε αισθητά σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, σε κάποιους από αυτούς, είναι το μοντέλο που δίνει τον τόνο και αποκαλύπτει το μέλλον της κατηγορίας ειδικά και της αυτοκίνησης γενικά.

Το νέο Opel Corsa είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα της κατηγορίας του – και όχι μόνο – που είναι ευθύς εξαρχής διαθέσιμο και ως ηλεκτρικό. Μάλιστα το Corsa-e είναι το πρώτο της γκάμας που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες και ακολούθησαν οι εκδόσεις με τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου.

Το Corsa-e λοιπόν, που εξωτερικά διαφοροποιείται μόνο στα σημεία, κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ενεργειακής χωρητικότητας 50 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, ώστε να μην επηρεάζει καθόλου τους χώρους στο εσωτερικό. Παράλληλα, εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 330 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr