ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Aston Martin βάζει τώρα την υπογραφή της και σε ελικόπτερα

H Aston Martin βάζει τώρα την υπογραφή της και σε ελικόπτερα

H βρετανική εταιρεία συνεργάζεται με την Airbus και το πρώτο δείγμα γραφής είναι το ελικόπτερο ACH130 Aston Martin Edition.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν είναι λίγες οι φορές που κατασκευαστές αυτοκινήτων πολυτελείας συνεργάζονται με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς, προκειμένου να τους προσδώσουν κάτι από το κύρος και στο στυλ τους.

Στην προκειμένη περίπτωση η βρετανική Aston Martin και η ευρωπαϊκή Airbus Corporate Helicopters (ACH) συνεργάστηκαν για περισσότερο από ένα χρόνο και παρουσίασαν στην Courchevel στις Γαλλικές Άλπεις την Aston Martin Edition του ελικοπτέρου ACH130.

Η οποία θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές με βάση το χρώμα τους και απευθύνεται σε όσους θέλουν να πιλοτάρουν οι ίδιοι το ελικόπτερό τους, με τη συμβολή της αυτοκινητοβιομηχανίας να είναι πιο εμφανής στο εσωτερικό. Οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων προέρχονται από την DB11, δέρμα υπάρχει ουσιαστικά παντού -οι επιλογές είναι οι Oxford Tan, Pure Black, Cormorant και Ivory- ενώ όπου γίνεται υπάρχει το λογότυπο της Aston Martin. Φυσικά δεν λείπει και η απαραίτητα πινακίδα στον πίνακα οργάνων με τα λογότυπα των δύο κατασκευαστών, τον αριθμό σειράς και το όνομα του ιδιοκτήτη, αν αυτός το επιθυμεί.

Το ACH130 Aston Martin Edition θα είναι διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.