ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Renault Twingo γίνεται και ηλεκτρικό και αναμένεται να είναι προσιτό

To Renault Twingo γίνεται και ηλεκτρικό και αναμένεται να είναι προσιτό

H γαλλική εταιρεία συμπληρώνει την ηλεκτρική της γκάμα με ένα πιο φτηνό μοντέλο σε σχέση με το επιτυχημένο Zoe.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ηλεκτρική έκδοση του μικρότερου μοντέλου της Renault δεν είναι κάτι νέο. Ήδη από το 2013 είχε παρουσιαστεί ένα πρωτότυπό του με την επωνυμία Twin Z, ενώ με βάση τον προγραμματισμό της γαλλικής εταιρείας θα ήταν διαθέσιμο από το 2022.

Τώρα όμως οι ιθύνοντες της Renault επιταχύνουν την προσθήκη του στην ηλεκτρική τους γκάμα, μιας και το Twingo EV θα δώσει το παρόν και μάλιστα στην τελική του μορφή στην έκθεση της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου. Για τη συνέχεια η διάθεσή του αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το σύστημα πρόωσής του. Οι επιλογές πάντως είναι δύο: αυτό του Smart EQ, με το οποίο άλλωστε το Twingo έχει πολλά κοινά και αυτό του K-ZE. Το τελευταίο είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV που διατίθεται στην Κίνα, έχει μπαταρία 25,8 kWh που εξασφαλίζει μια αυτονομία κατά NEFZ 270 χιλιομέτρων και φορτίζει σε οικιακό δίκτυο μέσα σε 4 ώρες.

Στην Κίνα το K-ZE ξεκινά από τις 7.900 ευρώ, κάτι που φυσικά δεν θα μπορεί να ισχύει για το ηλεκτρικό Twingo, η αρχική τιμή του οποίου υπολογίζεται να είναι γύρω στις 20.000 ευρώ. Προσιτή δηλαδή με τα τρέχοντα δεδομένα των EVs.