ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Seat Leon έχει δυναμική εμφάνιση

Το νέο Seat Leon έχει δυναμική εμφάνιση

Επίσημη πρεμιέρα για το καινούργιο Leon που θα είναι και πάλι διαθέσιμο σε δύο πεντάθυρες εκδόσεις, τις hatchback και στέισον.

Του Γιάννη Σκουφή

Πίστη στις εξαγγελίες της η Seat παρουσίασε με κάθε επισημότητα τις δύο εκδοχές, τη hatchback και τη στέισον, του ολοκαίνουργιου Leon. Το οποίο βασίζεται, όπως και τα επίσης καινούργια VW Golf και Skoda Octavia, στην τελευταία γενιά του πλαισίου MQB του ομίλου Volkswagen.

Το νέο Leon έχει μεγαλύτερες διαστάσεις (μήκος 4,368 μέτρα) και μια εμφανώς πιο δυναμική εμφάνιση με έντονο ανάγλυφο τόσο στο καπό όσο και στο προφίλ του, ενώ χαρακτηριστική είναι και η κλίση της οροφής προς τα πίσω που καταλήγει σε ένα σπόιλερ. Η νέα, σχεδόν κάθετη μάσκα συνδυάζεται με προβολείς με ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας, ενώ στο πίσω μέρος η σύνδεση των πίσω φώτων δημιουργεί μια έντονη ταυτότητα.

Το εσωτερικό είναι αναμενόμενα high tech με ψηφιακό πίνακα οργάνων και ελεύθερη οθόνη αφής 8,25 ή 10,0 ιντσών για το σύστημα infotainment στο κέντρο του ταμπλό. Ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ο μικρός επιλογέας του drive by wire αυτόματου κιβωτίου αλλά και οι διακόπτες αφής, ενώ οι χώροι δείχνουν ικανοποιητικοί για τέσσερις ή και πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ 380 λίτρα).

Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης είναι ανάλογη με αυτή του VW Golf. Έτσι λοιπόν ξεκινά από τον τρικύλινδρο 1.0 TSI με 90 και 110 ίππους και συνεχίζει με τον τετρακύλινδρο 1.5 TSI με 130 και 150 ίππους, αλλά και με έναν 2.0 TSI με 190 ίππους και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο. Δίλιτρος είναι και ο diesel και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις με 115 και 130 ίππους, ενώ σίγουρα θα υπάρχει και o 1.5 TGI με 130 ίππους που θα καταναλώνει φυσικό αέριο CNG.

Η γκάμα θα ολοκληρώνεται από μια υβριδική έκδοση με τον 1.4 TSI και ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδουν συνδυαστικά 204 ίππους. Η μπαταρία είναι 13 kWh και εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία σχεδόν 60 χιλιομέτρων κατά WLTP.

Η διάθεση του νέου Seat Leon θα ξεκινήσει στην Ευρώπη σταδιακά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και οι πιο γρήγορες εκδόσεις Cupra.