ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Lancia Ypsilon όχι μόνο ζει αλλά γίνεται και υβριδικό

Το Lancia Ypsilon όχι μόνο ζει αλλά γίνεται και υβριδικό

H Lancia αρνείται να σβήσει από το χάρτη και το μοναδικό της μοντέλο, το Ypsilon, προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής.

Του Γιάννη Σκουφή

H Lancia είναι μια από τις πιο ιστορικές και πρωτοποριακές μάρκες στην ιστορία της αυτοκίνησης, αλλά παρά τον ξεκάθαρα premium και πολυτελή χαρακτήρα της ο όμιλος FCA (Fiat Chrysler Automobiles) την έχει αποσύρει από όλες τις παγκόσμιες αγορές πλην της Ιταλίας.

Στην εγχώρια αγορά της η γκάμα της Lancia αποτελείται από ένα και μόνο μοντέλο, το υπερ- μίνι Ypsilon, που παρά τα χρόνια που έχει στην πλάτη του εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Λόγω του στυλ του εκτός και εντός αλλά και την πολυτελούς αίσθησης στο εσωτερικό του.

Το περίεργο είναι εδώ πως η FCA, παρά το ότι η Lancia είναι πλέον εσωτερική ιταλική υπόθεση, δεν την αφήνει έξω από το παιχνίδι του εξηλεκτρισμού. Έτσι μετά τα Fiat 500 και Panda που απέκτησαν ήπιες υβριδικές εκδόσεις το ίδιο θα γίνει και με το Ypsilon. Και εδώ το σύστημα πρόωσης αποτελείται από τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό FireFly των 1.000 κυβικών και των 70 ίππων και από ένα σύστημα μίζας γεννήτρια με ιμάντα που λειτουργεί και αυτό στο ηλεκτρικό κύκλωμα των 12 V.

Σύμφωνα με τη Lancia το ήπια υβριδικό Ypsilon είναι κατά 20% πιο οικονομικό σε σχέση με το συμβατικό, ενώ η τιμή του ξεκινά από τις 14.450 ευρώ.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί περισσότερες φωτογραφίες:

Σχετικές ειδήσεις