ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Lamborghini Miura είναι γαλαζοαίματη

Αυτή η Lamborghini Miura είναι γαλαζοαίματη

Από το γκαράζ της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας βρέθηκε σε αυτό ενός Βρετανού εμπόρου που την πουλά.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Miura της Lamborghini θεωρείται από πολλούς το πιο όμορφο υπερ- αυτοκίνητο που έχει ποτέ κυκλοφορήσει σε δημόσιους δρόμους, ενώ ο μύθος της καλλιεργείται και από τις λίγες που έχουν κατασκευαστεί.

Από το 1966 έως το 1973 που κράτησε η παραγωγής της βγήκαν από το εργοστάσιο της Sant’ Aganta Bolognese μόλις 764, από τις οποίες περίπου 150 ήταν SV. Με αυξημένη απόδοση στους 385 ίππους καθώς και με βελτιώσεις τόσο στα μηχανικά τους μέρη όσο και στην αεροδυναμική τους.

Μια από αυτές της SV είναι και αυτή των φωτογραφιών μας, η οποία βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, ενώ έχει και ένα άλλο χαρακτηριστικό που ανεβάζει την τιμή της κατά 50% -από τα 2 στα 3 εκατομμύρια δολάρια- σε σχέση με μια άλλη Miura: ανήκε στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Η οποία είχε και κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις που η Lamborghini φυσικά είχε σπεύσει να τις ικανοποιήσει.

Παρόλα αυτά η αντιμετώπιση που είχε η πανέμορφη Miura δεν ήταν αντάξια της αξίας και της σπανιότητάς της, μιας και βρέθηκε ξεχασμένη κάτω από χαρτόκουτα πριν από 20 χρόνια στο Ριάντ. Mε μόλις 3.800 χιλιόμετρα στο κοντέρ της.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ όπου η αναπαλαίωσή της κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2005 έως και το 2007. Εκεί απέκτησε τη νέα της μεταλλική βαφή και το καινούργιο σαλόνι με το πάντα ιδιαίτερο πορτοκαλί σαλόνι, ενώ διένυσε και μερικά επιπλέον χιλιόμετρα φτάνοντας συνολικά τα 5.789. Τα οποία φυσικά δεν θα την εμποδίσουν να γίνει ανάρπαστη.