ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η Ferrari έβαλε το διάσημο Cavallino Rampante στους αναπνευστήρες της;

 Γιατί η Ferrari έβαλε το διάσημο Cavallino Rampante στους αναπνευστήρες της;

Σύσσωμη η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην μάχη κατά της πανδημίας του κορoνοϊού.

Του Γιάννη Σκουφή

Από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που ενεργοποιήθηκαν κατασκευάζοντας σχετικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν οι ιταλικές, καθώς η χώρα τους έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη έχοντας δυστυχώς περισσότερους από 22.000 νεκρούς.

Έτσι, τόσο η Fiat-Chrysler και η Lamborghini όσο και η Ferrari προχώρησαν άμεσα στην κατασκευή μασκών και αναπνευστήρων για την προφύλαξη από την μετάδοση του ιού. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε πως η Ferrari αποφάσισε να τοποθετήσει πάνω στους αναπνευστήρες της το διάσημο Cavallino Rampante, το όρθιο αλογάκι που φιγουράρει και στα αυτοκίνητα της.

Συγκεκριμένα το σήμα της μπαίνει πάνω στις βαλβίδες για τους αναπνευστήρες που κατασκευάζονται μέσω μίας προηγμένης τεχνολογικά διαδικασίας από θερμοπλαστικό υλικό στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Μαρανέλο. Οι συγκεκριμένες βαλβίδες έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με την Mares, που ειδικεύεται στον εξοπλισμό για καταδύσεις.

Τώρα, αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο η πιο διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο η αξία της οποίας μετριέται σε δις ευρώ αποφάσισε να βάλει το σήμα της στα εξαρτήματα των αναπνευστήρων η απάντηση της Ferrari είναι πως δεν τίθεται κανένα θέμα προβολής και marketing. Η ιταλική εταιρεία θεωρεί απλά πως το να βλέπουν οι Ιταλοί το σήμα της στους αναπνευστήρες τους εμψυχώνει και τονώνει την εθνική τους περηφάνεια αυτές τις δύσκολες μέρες.

Αν πάντως έχει τύχει να βρεθείτε σε γειτονιές κοντά στις εγκαταστάσεις της Ferrari, ίσως να έχετε δει σημαίες και λάβαρα σε κήπους και μπαλκόνια, καθώς για τους πιο πολλούς Ιταλούς η εταιρεία που ίδρυσε ο Enzo Ferrari δεν είναι απλά μια άλλη αυτοκινητοβιομηχανία αλλά μέρος της κουλτούρας τους και της εθνικής τους περηφάνειας…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις