ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Tesla ανακοίνωσε τις πρώτες αλλαγές στο Cybertruck

H Tesla ανακοίνωσε τις πρώτες αλλαγές στο Cybertruck

Το ημιφορτηγό της Tesla που παρουσιάστηκε πριν από μερικούς μήνες ήταν πρωτότυπο, οπότε μέχρι το μοντέλο παραγωγής θα γίνουν κάποιες αλλαγές.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Cybertruck, το ηλεκτρικό αγροτικό της Tesla τάραξε τα νερά τόσο της κατηγορίας του όσο και πιο γενικά κυρίως χάρη στη space εμφάνισή του και σε δεύτερο χρόνο και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Φυσικά ούτε η Tesla ούτε και ο λαλίστατος στα social media ιδιοκτήτης της Elon Musk δεν έκρυψαν πως πρόκειται καταρχήν για ένα concept, οπότε η διαφοροποίηση, μικρή ή μεγάλη, του μοντέλου παραγωγής είναι δεδομένη.

Οι πρώτες αλλαγές πάντως έγιναν ήδη και έτσι η δεύτερη προσέγγιση του Cybertruck είναι ελαφρώς πιο εύπεπτη, με μια πιο χαμηλή γραμμή παραθύρων και χωρίς το προφίλ να ανασηκώνεται τόσο έντονα προς τα πίσω. Ταυτόχρονα το σύνολο θα είναι περίπου 3% πιο μικρό σε σχέση με το αρχικό και αυτό προκειμένου να δείχνει πιο δυναμικό και σπορτίφ.

Και αυτό παρόλο που η μέγιστη απόστασή του από το έδαφος θα μπορεί να φτάνει, χάρη σε μια καινούργιας σχεδίασης πνευματική ανάρτηση με ενεργά χαρακτηριστικά, μέχρι και τα 41 εκατοστά. Αυτά η μεγάλη απόσταση δείχνει και την πρόθεση του Elon Musk -την έχει άλλωστε διατυπώσει όπως μπορείτε να δείτε και σε Tweet- και της Tesla να μετέχουν στο μέλλον σε αγώνες off road όπως είναι το Baja 1000 που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια. Για φέτος είναι προγραμματισμένο από τις 16 έως και τις 21 Νοεμβρίου και μέχρι στιγμής δεν έχει ακυρωθεί, αν και η Tesla δεν έχει το χρονικό περιθώριο να δηλώσει συμμετοχή.