ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σε ποιον διάσημο ανήκε αυτή η καλοδιατηρημένη BMW M3;

Σε ποιον διάσημο ανήκε αυτή η καλοδιατηρημένη BMW M3;

Αν είστε οπαδοί του Fast & Furious προφανώς και θα γνωρίζετε πως ο Paul Walker διατηρούσε μια πολύ μεγάλη συλλογή από αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Paul Walker έφυγε από την ζωή τον Δεκέμβριο του 2013 σκορπίζοντας την θλίψη στους σινεφίλ (και όχι μόνο). Ήταν ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του Fast & Furious και είχε εμπλακεί ως συνεπιβάτης σε ατύχημα που είχε γίνει λόγω υπερβολικής ταχύτητας με μια Porsche Carrera GT.

Το πρόσωπο του απασχολεί ακόμη και σήμερα την επικαιρότητα. Λιγότερο για τις καταγγελίες και την προσφυγή στην δικαιοσύνη που είχε κάνει οι συγγενείς του ηθοποιού κατά της γερμανικής εταιρίας και περισσότερο για το έργο του και την συλλογή από αυτοκίνητα που διατηρούσε με τον φίλο του Roger Rodas (του οδηγού στο μοιραίο ατύχημα).

Σε αυτή την συλλογή ανήκε και η BMW M3 E30 των φωτογραφιών μας και η οποία είχε αγοραστεί το 1991. Σήμερα έχει κάτι παραπάνω από 21.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ της και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η κόκκινη βαφή είναι η αρχική, ενώ όλα τα σέρβις και τα ανταλλακτικά που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί είναι εργοστασιακά. Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται και το εσωτερικό της.

Κάτω από το καπό ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας μας γυρίζει σε άλλες εποχές. Τότε που σύνολο 2.300 κυβικών απέδιδε 215 ίππους, όταν σήμερα κινητήρες 1.500 κ.εκ., όπως π.χ. αυτός του Ford Fiesta ST, φτάνουν χάρη στο turbo τους 200. Η ισχύς περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Τώρα, αυτή η κλασική πλέον BMW M3 θα αλλάξει χέρια σε δημοπρασία που θα γίνει στο Τέξας με μια τιμή που υπολογίζεται περίπου στις 220.000 δολάρια. Κατά πολύ ακριβότερη δηλαδή ακόμα και από μια ολοκαίνουργια σύγχρονη…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι 2020: Το σχέδιο για τον τουρισμό - Έτσι θα είναι τα ταξίδια μας με αεροπλάνα, τρένα, πλοία