ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλέφτης με γνώσεις έφτιαξε μια συλλογή από σπάνια κλασικά αυτοκίνητα επιδόσεων

Κλέφτης με γνώσεις έφτιαξε μια συλλογή από σπάνια κλασικά αυτοκίνητα επιδόσεων

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 26 διαλεχτά μοντέλα που είχαν κλαπεί από όλη την Ευρώπη βρέθηκαν σε στάβλο στην Ισπανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτό που σίγουρα μπορείς να πεις για τον άνθρωπο που έκρυβε τα αυτοκίνητα που έκλεβε σε έναν στάβλο στη Γκετάρια της Ισπανίας είναι ότι πρόκειται για έναν οπαδό της αυτοκίνησης και μάλιστα με γνώσεις αλλά και συγκεκριμένα γούστα.

Και αυτό γιατί η συλλογή του των 26 κλεμμένων που βρέθηκαν περιλαμβάνει διάφορες εκδόσεις των Mitsubishi Evo και Subaru STI, ένα Ford Escort RS Cosworth και ένα Sierra RS Cosworth, μία Lancia Delta Integrale, μία πολύ σπάνια Mercedes 190E 2.5-16 EVO II, μία BMW M3 Ε30 και μία M3 Ε36, ένα Renault R5 Turbo με τον κινητήρα στο κέντρο, ένα Peugeot 205 GTI και άλλα υπέροχα σπορ μοντέλα.

Από την ηλικία των αυτοκινήτων θα μπορούσε κανείς επίσης να πει πως ο 42χρονος κλέφτης είναι οπαδός των αγώνων, ειδικά του WRC και των rally replicas, ενώ μπορεί και να είχε εμπνευστεί από την ταινία «Gone in 60 seconds» στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Nicolas Cage.

Η ειρωνεία είναι το ότι η αστυνομία της χώρας των Βάσκων, ονόματι Ertzaintza, τον εντόπισε όχι να κλέβει αυτοκίνητο αλλά μια ακριβή γεννήτρια από ένα εργοστάσιο. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν μέχρι το κρησφύγετό του όπου ανακάλυψαν 10.000 ευρώ σε μετρητά, δύο όπλα και φυσικά τη «συλλογή» των αυτοκινήτων του.

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους στάθηκαν οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, καθώς μετά από πολλά χρόνια και ενώ τα είχαν ξεγραμμένα θα τους επιστραφούν. Και μάλιστα σε καλή κατάσταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις