ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην κορυφή η General Motors

Στην κορυφή η General Motors

Ο αμερικανικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors ανακοίνωσε σήμερα πως κατά το περασμένο έτος πώλησε 9,03 εκατ. οχήματα σε όλον τον κόσμο, στοιχεία που τον επαναφέρουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών.

Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 7,6% μέσα σ' ένα έτος, σύμφωνα με ανακοινωθέν της κυριότερης εταιρείας του ομίλου αυτού, της Chevrolet. Η αύξηση στις πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα αισθητή στη Βόρειο Αμερική (+11,4% με πωλήσεις 2,9 εκατ. τεμαχίων), που μετουσιώθηκε στο 18,4% του συνολικού ποσοστού της αγοράς. Αύξηση των πωλήσεων της GM καταγράφηκε επίσης και στις άλλες περιοχές του κόσμου.

Ειδικότερα η Chevrolet -η σημαντικότερη σε διεθνές επίπεδο- κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων με 4,76 εκατ. οχήματα, αναφέρεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Η ιαπωνική Toyota, που από το 2008 κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, δεν έχει δημοσιεύσει ακόμη τα ετήσια αποτελέσματά τα. Ωστόσο, εκτιμάται πως οι πωλήσεις της έχουν φθάσει τα περίπου 7 εκατ. οχήματα, έπειτα από τις απώλειες που υπέστη μετά την καταστροφική σεισμική δόνηση στην Ιαπωνία τον Μάρτιο του 2011.

Ο γερμανικός όμιλος Volkswagen, που είχε θέσει ως στόχο του να περάσει στην πρώτη θέση παγκοσμίων έως το 2018, κατέγραψε πωλήσεις 8,16 εκατ. οχημάτων παγκοσμίως κατά το προηγούμενο έτος.