ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mercedes MirrorCam βλέπει μέσα από τις κολόνες του αμαξώματος

Το Mercedes MirrorCam βλέπει μέσα από τις κολόνες του αμαξώματος

Οι τυφλές γωνίες του οδηγού είναι πολύ επικίνδυνες, ειδικά στα μεγάλα οχήματα και το MirrorCam της Mercedes υπόσχεται να δώσει λύση.

Του Γιάννη Σκουφή

Εδώ και μερικά χρόνια εμφανίζονται διάφορες προτάσεις για την αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεφτών από κάμερες. Τόσο στα επιβατικά -στο ηλεκτρικό Audi e-tron είναι ήδη διαθέσιμες στον επιπλέον εξοπλισμό του- όσο και στα φορτηγά.

Για τα τελευταία ο αντίστοιχος κλάδος της Mercedes παρουσίασε το MirrorCam. Το οποίο αποτελείται από μια οθόνη που καλύπτει τις εμπρός κολώνες και προβάλλει εικόνες από κάμερες που είναι τοποθετημένες στα πλάγια και στο πίσω μέρος του τράκτορα.

Έτσι καταργούνται οι τεράστιοι καθρέφτες των φορτηγών και λεωφορείων και ο οδηγός έχει σαφώς καλύτερο έλεγχο του περιβάλλοντος χώρου, με αποτέλεσμα να μπορεί να εντοπίσει πιο εύκολα ποδηλάτες και μοτοσυκλετιστές που έχουν σχετικά μικρό όγκο και μέγεθος. Μάλιστα ο οδηγός μπορεί πολύ εύκολα να αλλάζει τη γωνία θέασης, ενώ κατά τη διάρκεια ελιγμών η γωνία λήψης προσαρμόζεται αυτόματα, γεγονός που βοηθά ιδιαίτερα με το ρυμουλκούμενο.

Οι κάμερες διαθέτουν σύστημα καθαρισμού και θέρμανσης για τις περιπτώσεις που η εξωτερική θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ επιπλέον βοήθεια για τον οδηγό είναι τόσο οι ενδείξεις των αποστάσεων όσο και οι βοηθητικές διαγραμμίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Κορέα: Εικόνες - σοκ από τα γκουλάγκ του Κιμ