ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο κινητήρας αυτός μετατρέπει το αυτοκίνητό σας σε ηλεκτρικό

Ο κινητήρας αυτός μετατρέπει το αυτοκίνητό σας σε ηλεκτρικό

Η χρήση του ηλεκτροκινητήρα της Swindon Powertrains μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά σε κάθε είδους όχημα.

Του Γιάννη Σκουφή

Υπάρχει μια τάση που θέλει κάποια κλασικά μοντέλα να μετατρέπονται σε ηλεκτρικά, με ομολογουμένως υψηλό κόστος, προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν και στο μέλλον χωρίς τυχόν περιορισμούς.

Μάλιστα όσο η ηλεκτροκίνηση θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής η ανάγκη μετατροπής ίσως και αν επεκταθεί και στα τρέχοντα συμβατικά μοντέλα.

Μια λύση για αυτό είναι το Crate, ένας καινούργιος ηλεκτροκινητήρας ή ακριβέστερα σύστημα πρόωσης, που παρουσίασε η βρετανική Swindon Powertrains και αποτελείται, πέρα από τον κινητήρα, από τη μετάδοση και από καλωδιώσεις μήκους 1 ενός μέτρου.

Το ιδιαίτερα θετικά στοιχεία του Crate είναι αφενός οι περιορισμένες εξωτερικές του διαστάσεις (μήκος x πλάτος x ύψος: 441 x 384 x 228 χιλιοστά) και αφετέρου το πολύ μικρό του βάρος των 49,9 κιλών που πρακτικά επιτρέπει την τοποθέτησή του σε οχήματα όλων των τύπων. Το τελευταίο διευκολύνεται και από τα πολλά σημεία στήριξής του, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το ότι μπορεί να είναι αδιάβροχος.

Ο Crate αποδίδει 109 ίππους και 136 Nm και η τιμή του είναι 6.400 λίρες Αγγλίας που αντιστοιχούν σε περίπου 7.100 ευρώ. Βέβαια για την ολοκλήρωση της μετατροπής απαιτείται και μια μπαταρία, που αυξάνει σημαντικά το τελικό κόστος.

Σχετικές ειδήσεις