ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Alpina είναι οι ακόμα πιο πολυτελείς BMW

Οι Alpina είναι οι ακόμα πιο πολυτελείς BMW

Η μικρή γερμανική εταιρεία δεν θεωρείται βελτιωτής αλλά ανεξάρτητος κατασκευαστής.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Alpina είναι μια σχετικά μικρή γερμανική εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από 55 ολόκληρα χρόνια και πρακτικά ασχολείται με τη βελτίωση και την αναβάθμιση μοντέλων της BMW. Το ενδιαφέρον είναι πως θεωρείται ανεξάρτητος κατασκευαστής και για αυτό τα μοντέλα της έχουν άλλα σήματα και άλλες ονομασίες σε σχέση με αυτά που βασίζονται.

Η Alpina ασχολείται πάντως μόνο με τις κορυφαίες εκδόσεις κάθε σειράς της BMW και η τελευταία προσθήκη στη γκάμα της είναι οι B5 και D5 S, που βασίζονται στην ανανεωμένη σειρά 5 της BMW. H Β5 κινείται από τον V8 των 4.400 κυβικών, που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 621 ίππους και είναι διαθέσιμη τόσο ως λιμουζίνα ως και ως στέισον.

Οι επιδόσεις της είναι πολύ κοντά σε αυτές της Μ5 -η οποία είναι διαθέσιμη μόνο ως σεντάν- καθώς το 0-100 χλμ./ ώρα έρχεται σε μόλις 3,4 δεύτερα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 330 χλμ./ ώρα.

Γρήγορη (0-100 χλμ./ ώρα σε 4,4 δεύτερα) είναι και η diesel D5 S, o εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 3.000 κυβικών της οποίας έχει τρία συνολικά turbo και αποδίδει 408 ίππους και 800 Nm.

Οπτικά τα μοντέλα της Alpina διακρίνονται, πέρα από τα σήματα και τις επιγραφές τους, από τους διαφοροποιημένους προφυλακτήρες τους και κυρίως από τις χαρακτηριστικές ζάντες τους που στην περίπτωση της Β5 είναι στάνταρ 20 ιντσών. Παράλληλα το εσωτερικό τους είναι ιδιαίτερα πολυτελές και πλούσια εξοπλισμένο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα στην Ξάνθη μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων