ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford θα φέρει από του χρόνου στους δρόμους την οδήγηση χωρίς… χέρια!

Η Ford θα φέρει από του χρόνου στους δρόμους την οδήγηση χωρίς… χέρια!

Η ηλεκτρική Mustang Mach-E θα είναι το πρώτο πλήρως ημι- αυτόνομο μοντέλο της αμερικανικής εταιρίας.

Του Γιάννη Σκουφή

Για την Mach-E, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Ford με σχεδίαση αλά Mustang, έχουμε ακούσει πολλά το τελευταίο διάστημα. Για αυτήν που είχαμε καιρό να ακούσουμε κάτι είναι η αυτόνομη οδήγηση. Η οποία υπόσχεται να εξαλείψει μακροπρόθεσμα τα ατυχήματα από τους δρόμους και να αλλάξει τα δεδομένα στον τρόπο που οδηγούμε και κινούμαστε.

H Ford λοιπόν κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στο συγκεκριμένο τομέα ανακοινώνοντας το σύστημα Active Drive Assist. Το οποίο αναμένεται να είναι πιο έξυπνο από το Super Cruise της General Motors που λειτουργεί με ακρίβεια στους δρόμους των ΗΠΑ, όπου σε αρκετές πολιτείες υπάρχει ήδη και η σχετική νομοθεσία για την αυτόνομη οδήγηση.

Έτσι λοιπόν και το εξελιγμένο ημι- αυτόνομο σύστημα της Ford έχει ήδη αναλύσει και καταγράψει στο software του πάνω από 160.000 χιλιόμετρα του οδικού δικτύου της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή των ΗΠΑ και του Καναδά, έτσι από του χρόνου ένα σύγχρονο Ford να μπορεί να κινείται στον «αυτόματο».

Μάλιστα το πακέτο της εξελιγμένης ημιαυτόνομης οδήγησης Active 2.0 Prep. θα μπορεί να «κατεβαίνει» ως μία over-the-air αναβάθμιση (για τα Mach-E που δεν το έχουν) και να γίνεται η εγκατάσταση σε κάποιο εξουσιοδοτημένο σημείο της Ford.

Αρχικά η δυνατότητα της αυτόνομης οδήγησης θα είναι διαθέσιμη για την Mach-E και θα πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς ο οδηγός θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πλά πιάνοντας το τιμόνι. Επίσης θα υπάρχει και κάμερα υπέρυθρων που θα σκανάρει την κατάσταση του οδηγού και για το αν έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός 17χρονος στην Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας