ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Honda Civic Type R Limited Edition πέτυχε νέο ρεκόρ στην πίστα της Suzuka

Το Honda Civic Type R Limited Edition πέτυχε νέο ρεκόρ στην πίστα της Suzuka

Το ειδικής έκδοσης Civic Type είναι πλέον το πιο γρήγορο προσθιοκίνητο μοντέλο παραγωγής στην ιστορική πίστα της Suzuka.

Του Γιάννη Σκουφή

Το νέο ρεκόρ γύρου στην πίστα της Suzuka, που αρχικά είχε σχεδιαστεί ως πίστα δοκιμών της ίδιας της Honda, είναι 2:23,993 λεπτά και επιτεύχθηκε πριν από μερικούς μήνες από τον Takuya Izawa, οδηγό του Super GT, αλλά ανακοινώθηκε τώρα. Με την ευκαιρία της έναρξης της διάθεσης της Limited Edition του κορυφαίου Honda Civic Type R.

H οποία πωλείται αποκλειστικά σε κίτρινο χρώμα και ενώ στις ΗΠΑ θα διατεθούν συνολικά 600 μονάδες στην Ευρώπη θα έρθουν μόλις 100.

Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που το σπέσιαλ Type R είναι ακόμα πιο γρήγορο; Ο βασικός είναι το μειωμένο κατά 47 κιλά βάρος του, που προκύπτει από την απουσία συστήματος κλιματισμού αλλά και τη μείωση των ηχομονωτικών υλικών. Επιπρόσθετα έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σημεία πιο ελαφρά υλικά, ενώ και οι νέοι τροχοί ζυγίζουν λιγότερο.

Παράλληλα οι πάντα ταλαντούχοι μηχανικοί της Honda έχουν ρυθμίσει για την περίσταση εκ νέου το σύστημα διεύθυνσης και έχουν χρησιμοποιήσει καινούργια αμορτισέρ.

Οι αλλαγές στον τετρακύλινδρο turbo των 2.000 κυβικών και των 320 ίππων εντοπίζονται στο καινούργιο ψυγείο και την βελτιωμένη παροχή αέρα μέσα από τη μεγαλύτερη εισαγωγή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για την Αγιά Σοφιά: Τι συζήτησαν