ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτός ο Σκαραβαίος είναι 40% πιο μεγάλος από τον κανονικό!

Αυτός ο Σκαραβαίος είναι 40% πιο μεγάλος από τον κανονικό!

Κυκλοφορεί στην Καλιφόρνια και δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει απαρατήρητος.

Του Γιάννη Σκουφή

Δίπλα σε έναν κανονικό Σκαραβαίο, από αυτούς που κατασκευάστηκαν κατά εκατομμύρια, δείχνει σα να έπεσε στην αυτοκινητική μαρμίτα: το δημιούργημα του Καλιφορνέζου Scott Tupper είναι μεγαλύτερο σε όλα κατά 40%. Το ωραίο είναι πως αρχικά ο δημιουργός του ήθελε να φτάσει το 50% της αύξηση, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα παρά ήταν μεγάλο ακόμα και για τους αμερικάνικους δρόμους.

Παρόλα αυτά και η συγκεκριμένη μεγέθυνση είναι κάτι παραπάνω από χορταστική και έγινε με χρήση ψηφιακής απεικόνισης όλων των εξαρτημάτων του αμαξώματος και αύξηση των διαστάσεων κατά 40% προκειμένου οι καμπύλες να είναι ακριβώς ίδιες αναλογικά με αυτές του αρχέτυπου.

Το πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε ως βάση προέρχεται από ένα ημιφορτηγό της Dodge, ενώ έχουν διατηρηθεί και όλα τα σύγχρονα στοιχεία του τελευταίου. Όπως για παράδειγμα ο κλιματισμός και τα αεριζόμενα καθίσματα και η υδραυλική υποβοήθηση για το τιμόνι, ενώ υπάρχουν τόσο ηλεκτρικά παράθυρα όσο και ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές, τα χειριστήρια των οποίων έχουν κρυφτεί καλά προκειμένου να μην επηρεάζουν την εικόνα το εσωτερικού.

Όσο για τον κινητήρα είναι γνωστός Hemi V8 των 5.700 κυβικών της Dodge, που συνδυάζεται φυσικά με αυτόματο κιβώτιο, ο επιλογέας του οποίου είναι φυσικά ίδιος με αυτόν του κανονικού VW Beetle.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Άσκηση Eunomia: Δέος! Τετραμερής ασπίδα κατά της Τουρκίας στην αν. Μεσόγειο (pics+vids)