ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανάρπαστα έγιναν τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Ανάρπαστα έγιναν τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά το καλοκαίρι στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων αυξάνονται συνεχώς και αυτό παρά την πανδημία του κορωνοϊού.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα κίνητρα που έχουν δώσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και που σε πολλές περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, για την αγορά ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού αυτοκινήτου, έχουν οδηγήσει, όπως άλλωστε αναμενόταν στην αύξηση των πωλήσεών τους. Και αυτό παρά τα ζητήματα που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού και την αβεβαιότητα για την εξελιξή της στο άμεσο μέλλον.

Έτσι λοιπόν μετά από έναν πολύ καλό από πλευράς πωλήσεων EVs (Electric Vehicles) και PHEVs (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) Ιούνιο η έντονη αυξητική τάση συνεχίστηκε και τον Ιούλιο. Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού λοιπόν πουλήθηκαν πανευρωπαϊκά 113.659 εξηλεκτρισμένα μοντέλα αυτών των τύπων, που αντιστοιχούν σε μια αύξηση της τάξης του 213% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Με βάση στοιχεία του έγκριτου EV Sales Blog, το μερίδιο αγοράς των εξηλεκτρισμένων μοντέλων άγγιξε το 8,7%, με το 4,1% να είναι αμιγώς ηλεκτρικά και το 4,6% plug-in υβριδικά. Μάλιστα σε επίπεδο επταμήνου τα τελευταία σημείωσαν άνοδο κατά 390%, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για τα φουλ ηλεκτρικά ήταν 123%.

Το μερίδιο αγοράς των EVs και PHEVs το πρώτο επτάμηνο του 2020, με τις συνολικές τους πωλήσεις να ανέρχονται σε 515.000 μονάδες, είναι πολύ κοντά στο 8,0% και είναι υπερδιπλάσια του αντίστοιχου περσινού (3,6%).

Πρωταθλητής τόσο τον Ιούλιο όσο για το πρώτο επτάμηνο του έτους είναι το Renault Zoe με μικρή πάντως διαφορά σε σχέση με το Tesla Model 3 που λόγω της πανδημίας, είχε προβλήματα παραδόσεων μέσα στον Ιούλιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Συναγερμός στο Μαρούσι: Εντοπίστηκαν 18 κρούσματα σε γηροκομείο