ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο αέρας στο εσωτερικό των νέων Volvo θα είναι απαλλαγμένος από το 95% των μικρο- σωματιδίων

Ο αέρας στο εσωτερικό των νέων Volvo θα είναι απαλλαγμένος από το 95% των μικρο- σωματιδίων

Τα μοντέλα των σειρών 60 και 90 θα είναι αυτά που θα διαθέτουν πρώτα το εξελιγμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα Advanced Air Cleaner

Του Γιάννη Σκουφή

To πιο ευρέως διαδεδομένο μέτρο παγκοσμίως αναφορικά με την ποιότητα του αέρα είναι η μέτρηση της συγκέντρωσης των μικροσκοπικών σωματιδίων μεγέθους PM2.5. Η οποία κατά κανόνα στις αστικές περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένες και ενίοτε υπερβαίνουν τα όρια που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Για λόγους υγείας λοιπόν η μείωση της συγκέντρωσής τους είναι επιβεβλημένη και αυτά στα μεγάλα Volvo -σειρές 60 και 90- γίνεται μέσω της λειτουργίας Advanced Air Cleaner. Η οποία χρησιμοποιώντας συνδυασμό φίλτρου συνθετικών ινών και ιονισμού, συγκρατεί έως και 95% των σωματιδίων PM2.5 έξω από την καμπίνα.

Με τον τρόπο αυτό η ποιότητα του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο βελτιώνεται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι αρνητικές συνέπειες για την υγεία που συνδέονται με τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και τα αιωρούμενα σωματίδια. Επίσης ο πιο καθαρός αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συμβάλλει και στην ασφάλεια, καθώς βοηθά τον οδηγό στο να παραμένει συγκεντρωμένος.

Ενδιαφέρον είναι πως οι οδηγοί των συγκεκριμένων μοντέλων της Volvo μπορούν με τη χρήση της εφαρμογής Volvo On Call να προγραμματίσουν έναν πρόσθετο καθαρισμό της καμπίνας πριν την εκκίνηση. Όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, η εφαρμογή πληροφορεί τους οδηγούς για το επίπεδο των σωματιδίων PM2.5 στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση - Έρχονται βροχές και καταιγίδες