ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H ομάδα της Bayern θα κινείται πλέον ηλεκτρικά

H ομάδα της Bayern θα κινείται πλέον ηλεκτρικά

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ειδικά αυτές που έχουν χορηγούς αυτοκινητοβιομηχανίες μετέχουν ενεργά στην ηλεκτροκίνηση.

Του Γιάννη Σκουφή

H Bayern, μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, έχει οπαδούς σε όλο τον κόσμο και έτσι προσελκύει πολλούς χορηγούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν την παγκόσμια δημοτικότητά της.

Ένας από αυτούς τους χορηγούς είναι και η Audi, που έχει επίσης την έδρα της στη Βαυαρία, συγκεκριμένα στο Ingolstadt και μάλιστα ανανέωσε τη συνεργασία με την FC Bayern München μέχρι το 2029. Μια συνεργασία η οποία περιλαμβάνει ετήσια καταβολή ενός υψηλότατού ποσό -η Audi είναι και μικρομέτοχος της ομάδας- αλλά και την παροχή στην έναρξη κάθε σαιζόν καινούργιων αυτοκινήτων στους παίχτες, το προπονητικό τιμ και τα στελέχη της ομάδας.

Αυτή τη φορά την τιμητική τους είχαν τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας, μιας και η Audi παραχώρησε συνολικά 19 e-tron και e-tron Sportback 55 quattro στην ποδοσφαιρική ομάδα. Παράλληλα εγκατέστησε και φορτιστές στο προπονητικό κέντρο, προκειμένου να μπορούν να φορτίζουν όση ώρα διαρκεί η προπόνηση.

Ο Manuel Neuer είπε χαρακτηριστικά: «όταν ήρθα στην ομάδα πριν από 10 χρόνια το πρώτο μου Audi ήταν ένα Q7 TDi. Τώρα θα οδηγώ ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτό είναι πρόοδος». Αντίστοιχα ο πρόεδρος της ομάδας, o πασίγνωστος Karl-Heinz Rumenigge είπε «η Bayern, με τη βοήθεια της Audi, είναι η πρώτη διεθνώς γνωστή ομάδα που κινείται ηλεκτρικά».